Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova globalna ikona

Rat Reala i Barce do 'istrebljenja': Barca traži hitan sastanak!

Nastavlja se bespoštedna utrka Real Madrida i Barcelone za 21-godišnjim brazilskim velemajstorom Neymarom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u medije procurila informacija da je predsjednik Real Madrida Florentino Perez poslao svoje emisare u Brazil kako bi nagovorili zvijezdu Santosa Neymara da prijeđe u redove „kraljevskog kluba“, promptno je reagirao predsjednik Barcelone Sandro Rosell.

>> 'On je najisplativiji sportaš svijeta' Trenutno ga prodaju u Madridu, ali kome?

>> Totalni rat: Real otima Barci superstara cifrom od koje boli glava!

Barcelona već dvije godine aktivno pregovara sa Santosom i ljudima koji vode brigu oko Neymarove karijere. Barcelona je navodno još 2011. uplatila Santosu deset milijuna eura kapare. Sastavljen je predugovor prema kojem bi Barcelona dobila 40 milijuna eura odštete ako Neymar prijeđe u neki drugi klub. Tada se činilo da Neymar gotovo sigurno prelazi u Barcelonu.

Real i Perez pripremili 120 milijuna eura!

Međutim, u međuvremenu se u igru ubacio i Barcin arhi rival Real Madrid. Perez je navodno spreman isplatiti Barceloni navedenu odštetu i još k tome dodati 80 milijuna eura, od čega bi 60 milijuna eura otišlo Santosu, odnosno agencijama i kompanijama koje polažu pravo na Neymara, te ostatak igraču na ruke. Da je Real vrlo ozbiljno zagrizao i da ta priča ima temelja, govori i podatak da je Rosell odmah poslao svoje predstavnike u Brazil kako bi ugovorili hitan sastanak s Neymarovim zastupnicima.

Barcelona traži hitan sastanak s Neymarom

Procurila je informacija da će se netko od čelnika Barcelone sastati s Neymarom u sljedećih nekoliko dana, najvjerojatnije u četvrtak. Španjolski mediji bliski Barceloni tvrde da će transfer formalno biti zgotovljen krajem lipnja, kada bi Neymar trebao biti predstavljen na Camp Nou. Mnogi se pitaju kako je moguće da su Real i Barcelone, a navodno i Chelsea, koji se također uključio u utrku, spremni iskrcati nekoliko desetaka pa i više od stotinu milijuna eura za, doduše, talentiranog, ali još uvijek ne potvrđenog nogometaša na velikoj sceni?

Neymar 'zlatni rudnik': Ispred Messija i Ronalda!

Objašnjenje je na dohvat ruke. Neymar je više od nogometaša, Brazilac je pravi zlatni rudnik. On je prema specijaliziranom magazinu SportsProu drugu godinu zaredom najprofitabilniji nogometaš na svijetu. Na toj je listi ispred dvojice najboljih nogometaša današnjice Lionela Messija i Cristiana Ronalda, talentiranog golfera Rorya McIlroya ili atletske mega zvijezde Usaina Bolta.

Poboljšana verzija Davida Beckhama: 'Brand' i sportska ikona

Neymar je nova, poboljšana verzija Davida Beckhama, na terenu ali i izvan njega. Marketinški stručnjaci tvrde da je Neymar lider nove generacije i već sada sportska ikona i marketinški "brand" par excellence. I to ne samo na sve propulzivnijom brazilskom tržištu. Neymar je tvornica za pravljenje novca. Perez i Rosell znaju da će im se svaki uloženi euro u Neymara vratiti vrlo brzo kroz različite marketinške kampanje. Ako Neymar već sada donosi ogromne svote novca, što će tek biti kada prijeđe u Europu i kada upiše prvi nastup na Svjetskom prvenstvu?

Čini se da će Real i Barca zbog navedenih razloga voditi bitku do „istrebljenja“ kako bi doveli Brazilca u svoje redove. U igri je golemi novac, a uz to je uvijek slatko nadjačati najvećeg rivala.

Tko će dobiti rat za Neymara?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider