Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Licitacija će biti žestoka

'On je najisplativiji sportaš svijeta' Trenutno ga prodaju u Madridu, ali kome?

Dopredsjednik brazilskog nogometnog kluba Santosa, Odilio Rodriguez, bio je u posjeti španjolskoj prijestolnici Madridu proteklih nekoliko dana gdje je, nagađa se, pregovarao o prodaji Neymara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema tvrdnjama iz brazilskog kluba Rodriguez je posjetio Madrid kako bi proslavio svoj rođendan u velikom stilu. Svi drugi izvori pak tvrde da je Rodriguez iskoristio priliku da se u jednom gradu sastane s dva najveća lovca na njegovog najbolje igrača u Santosu - Neymara.

Dopredsjednik brazilskog kluba se navodno u petak ili subotu sastao s čelnicima Reala, dok se s ljudima iz Barcelone susreo u nedjelju, na dan kada je katalonski div gostovao kod madridskog Atletica.

Iako je Neymar rekao da će ispoštovati svoj ugovor u Santosu koji traje do ljeta 2014. godine, Rodriguez je priznao da bi Brazilac mogao napustiti klub već i ove godine, ukoliko se pojavi ponuda u visini od 70 milijuna eura i više.

Čini se da će licitacija između Real Madrida i Barcelone biti žestoka, a samim time bi i konačna kupoprodajna cijena mladog 21-godišnjeg Neymara mogla biti vrtoglava.

Prema mišljenju petorice stručnjaka SportsPro magazina brazilski nogometaš Neymar najutrživija je sportska osoba današnjice.

Napadač Santosa već drugu godinu zaredom završava na vrhu poretka liste 50-ero sportaša i sportašica, a ove je godine iza sebe ostavio Lionela Messija, Roryja McIlroyja, Usaina Bolta, Cristiana Ronalda... Zašto je nogometaš koji nikada nije zaigrao izvan Brazila, te nije nastupio na Svjetskom prvenstvu, uvršten na sami vrh poretka? Odgovor donosi urednik SportsProa David Cushnan.

''Stvar je u tome da pokušavamo predvidjeti koju će marketinšku cijenu postići pojedini sportaš u naredne tri godine. Predviđamo u koga će biti najisplativije ulagati, te na njemu preko sponzora zaraditi najviše novaca'', rekao je Cushnan, te nastavio:

''Prema našem mišljenju, pred Neymarom je Svjetsko prvenstvo iduće godine, na kojem će on biti superzvijezda, kao što to uostalo jest već i sada u Brazilu. Nakon toga mu vjerojatno slijedi odlazak u Europu, najvjerojatnije Barcelonu, što će njegov status slave podići na jedan sasvim drugi nivo. Nema sumnje da je Messi talentiraniji igrač od Neymara, ali Argentinac nije ni upola toliko karizmatičan izvan nogometnog travnjaka'', smatra urednik SportsProa, te zaključuje:

''Iz marketinškog i financijskog kuta gledanja, Neymar je osoba koja će svojom pojavom utržiti najviše novca u naredne tri godine, bilo sebi ili klubu.''

Na popisu 50 najutrživijih sportaša i sportašica nije se našlo mjesta ni za jednog hrvatskog predstavnika. (TS)

Popis prvih 15 najutrživijih sportaša:

1. Neymar – nogomet, Brazil

2. Lionel Messi, nogomet, Argentina

3. Rory McIlroy, golf, Sjeverna Irska

4. Robert Griffin III, američki nogomet, SAD

5. Usain Bolt, atletika, Jamajka

6. Novak Djoković, tenis, Srbija

7. Lewis Hamilton, Formula 1, Engleska

8. Cristiano Ronaldo, nogomet, Portugal

9. Sloane Stephens, tenis, SAD

10. Blake Griffin, košarka, SAD

11. Tiger Woods, golf, SAD

12. Sebastian Vettel, Formula 1, Njemačka

13. Virat Kohli, kriket, Indija

14. LeBron James, košarka, SAD

15. Viktorija Azarenka, tenis, Bjelorusija

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider