Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tatin idol

Evo tko su glavni kandidati za novog trenera Barce: Messi ima svog favorita!

Nakon što se Tito Vilanova povukao, Barcelona je krenula u potragu za novim trenerom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tito Vilanova povukao se s mjesta trenera Barcelone. Zdravlja je ipak najvažnije. Vilanova nastavlja borbu s opakom bolešću, podršku mu je izrazio kompletan nogometni svijet, a Barcelona traži novog trenera.

>> Vilanovi podrška sa svih strana: Messi i Mourinho predvode kolonu!

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell najavio kako će ime novog trenera „blaugrane“ biti poznato najranije idućeg tjedna. Dakle, Barca neće odveć žuriti, pitanje novog trenera ipak iziskuje nešto duže promišljanje. Iako to neće priznati, logično je da su u Barceloni razmišljali o novom treneru i prije no što je Vilanova službeno odstupio.

Četiri glavna kandidata

Veliki klubovi ništa ne prepuštaju slučaju. Neka imena su već podcrtana debelim flomasterom u Rosellovu notesu.
Prema informacijama katalonskih medija, četiri glavna kandidata su Luis Enrique (Celta), Michael Laudrup (Swansea), Ronald Koeman (Feyenoord) i Ernesto Valvarede (Athletic).

Koga biste najradije vidjeli na klupi Barcelone?

Ukupno glasova:

Sva četvorica su bivši nogometaši Barcelone i sva četvorica su pod ugovorima sa svojim klubovima. Iza njih dolaze treneri koji bi odgovarali Barceloni po svojem stilu i filozofiji nogometa: Marcelo Bielsa, Jupp Heynckes, Frank Rijkaard i André Villas-Boas.

Rosell neće odabrati novog trenera dok ne osluhne raspoloženje navijača Barcelone. „Balon je bačen u zrak“ i sada samo treba pozorno poslušati što kaže višemilijunska vojska navijača katalonskog diva.

Messi ima svog favorita

Lionel Messi ima svog favorita. Po nacionalnosti je Argentinac. Ako ste pomislili da se radi o Diegu Maradoni, grdno ste se prevarili. Argentinski mediji objavili su kako je jedan od kandidata za trenera Barce Gerardo Martino, bivši izbornik Paragvaja i prošle sezone trener Newell'sa, kluba u kojem je Messi ponikao.

Martino je poznat pod nadimkom "Tata", važi za najboljeg igrača u povijesti kluba iz Rosarija. Nogometni je idol Messijeva oca Jorgea, tako da je Messi vrlo dobro upoznat s kvalitetama argentinskog stručnjaka, koji je bio u kombinacijama za trenera Real Sociedada i Malage.

Kako se Messijeva riječ sluša na Camp Nou, neki će reći da je i „nepisani zakon“, argentinski mediji zaključuju da je Martino vrlo ozbiljan kandidat. Messi i Martino navodno su se već čuli telefonom. Lako je zaključiti o čemu su razgovarali. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider