Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Asistencija Mandžukića

Čudesni Ibra utrpao 4 komada: Pogledajte nove bisere koji su zadivili svijet!

Junak večeri u Ligi prvaka ove srijede bio je Zlatan Ibrahimović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fantastični Ibra zabio je četiri gola u PSG-ovom trijumfu nad Anderlechtom u Bruxellesu (0:5). Pariški klub tako ima maksimalnih devet bodova u skupini C i sve je bliže osiguravanju drugog kruga. Anderlecht je, pak, ostao na nuli i prolazak dalje se čini nemogućom misijom.

>> Ronaldo riješio Juve i napravio potez o kojem će se DUGO pričati

Ibrahimovićev šou u Bruxellesu počeo je u 17. minuti kada je Šveđaninu za prvi pogodak asistirao Gregory van der Wiel. Samo pet minuta kasnije Van der Wiel je još jednom ubacio pred gol s desne strane, a čudesni Zlatan je petom smjestio loptu u mrežu. Manje atraktivno nego prije nekoliko dana protiv Bastije, ali još jednom je dokazao koliko je snalažljiv i vješt. Hat-trick je švedski nogometaš kompletirao u 36. minuti briljantnim udarcem s gotovo 30 metara.

U 52. minuti nakratko je pozornost Ibrahimoviću ukrao Edinson Cavani koji je zabio iz blizine nakon dodavanja Blaisea Matuidija, ali deset minuta kasnije opet je na sceni bio Šveđanin. Nakon proigravanja Marca Verrattija sjurio se prema golu, ušao s desne strane u šesnaesterac i zakucao loptu u mrežu za konačnih 5:0. Ukupno je u tri utakmice Lige prvaka Ibrahimović postigao šest golova.

Koga bi radije vidjeli u Brazilu?

Ukupno glasova:

U drugom dvoboju skupine Benfica i Olympiacos su na Luzu odigrali neodlučeno 1:1. Grci su poveli u 29. minuti pogotkom Alejandra Domingueza i držali su prednost sve do 83. minute kada je izjednačio Oscar Cardozo. Obje momčadi imaju po četiri boda.

Petarda Bayerna, asistencija Mandžukića

U skupini D europski prvak Bayern je na svojoj Allianz Areni deklasirao Viktoriju Plzen s 5:0. Naš Mario Mandžukić je igrao do 71. minute i ovom prilikom nije bio strijelac, ali je asistirao Davidu Alabi za drugi pogodak.

>> Preokret na krilima Aguera: City slavio u Moskvi

Franck Ribery je u 25. minuti doveo Bavarce u vodstvo s bijele točke nakon što je u kaznenom prostoru srušen Arjen Robben. Dvanaest minuta kasnije Bastian Schweinsteiger je pronašao Mandžukića na lijevoj strani, a hrvatski napadač je glavom spustio loptu Alabi koji je ušao u sredini i s 15-ak metara zabio za 2:0.

U 61. minuti Mandžukić se sjurio sa svoje polovice prema golu Čeha, dodao je loptu Robbenu, a ovaj ju je proslijedio Riberyju koji se sjajno snašao i još jednom matirao nedorasle goste. Tri minute kasnije zabio je i Schweinsteiger na asistenciju Marija Götzea koji je tek nekoliko trenutaka ranije ušao u igru. Upravo je bivši nogometaš Borussije Dortmund zaključio golijadu u sudačkoj nadoknadi, a asistent je još jednom bio Robben.

Bayern nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova.

Liga prvaka, 3. kolo:

skupina C

Anderlecht - PSG 0:5 (Ibrahimović 17, 22, 36, 62, Cavani 52)

Benfica - Olympiacos 1:1 (Cardozo 83 / Dominguez 29)

Redoslijed: 1. PSG 9, 2. Olympiacos 4, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 0

skupina D

CSKA - Manchester City 1:2 (Tošić 32 / Agüero 34, 42)

Bayern - Viktoria Plzen 5:0 (Ribery 25 - 11m, 61, Alaba 37, Schweinsteiger 64, Götze 90+1)

Redoslijed: 1. Bayern 9, 2. Manchester City 6, 3. CSKA 3, 4. Viktoria Plzen 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider