Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed Medvjedi

Medveščak skinuo rekord KHL-a: 'Ovo je iznad svih očekivanja!'

Medveščak je sedmom uzastopnom pobjedom koju je ostvario u srijedu u Minsku protiv Dinama, srušio rekord drugog Dinamo, onog iz Rige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najviše uzastopnih pobjeda dosad kao debitant imao je latvijski klub koji se KHL-u pridružio 2008./2009. Te sezone Riga je upisala šest pobjeda zaredom koje kasnije nitko nije korigirao sve do ove sezone kada je to uspjelo Medvjedima.

>> Medvjedi nastavili pobjednički niz: Prva pobjeda u gostima

Pobjedom nad Dinamom iz Minska Medveščak je skočio na 4. mjesto Zapada te 7. mjesto KHL-a, a u leđa mu gledaju moćni CSKA iz Moskve, Dinamo iz Rige, Spartak Moskva, Traktor Chelyabinsk i još niz momčadi s puno većim budžetom od Medveščakovog.

Serija je počela u Zagrebu 24. rujna, kada su Medvjedi pobijedili moskovski SKA predvođen jednim od najboljih igrača svijeta Ilyom Kovalchukom. Poneseni pobjedom slijedili su Jugra, Baris, Avtomobilist, Avangard, Neftehimik i kao potvrda rekorda Dinamo Minsk. Pobjeda protiv Dinamo Minska ujedno im je i prva gostujuća pobjeda premijerne sezone u KHL-u.

''Ovo je sve izvan svakih očekivanja, da nam se sve tako lijepo poklopilo, da nam momčad dobro igra u startu i da stvaramo neke nove rekorde. Presretan sam zbog toga što pišemo povijest i radimo nešto posebno. Ono što smo planirali napraviti, konkurentnu momčad, to smo i uspjeli. KHL je dobio pravog suparnika, momčad koja će sigurno pridonijeti da liga bude još bolja, a tu je i naš sjevernoamerički stil hokeja.'', izjavio je predsjednik KHL Medveščak Zagreb Damir Gojanović i dodao:

''U ovakvim trenucima treba uživati, ali usput ostati priseban i hladne glave. Ne smijemo sada poletjeti s euforijom. Euforija nas je ponijela i nakon one prve ovosezonske pobjede protiv CSKA pa smo nakon toga izgubili sedam utakmica. Ali opet, iz tih smo poraza najviše naučili. Momčad se stvorila u tim porazima jer samo na greškama možeš naučiti.''

Rekord KHL-a s najviše pobjeda u nizu, čak 18 njih, iz 2010./2011. sezone još uvijek drži Avangard Omsk.

U petak će se u Donjecku protiv Donbasa, s kojim trenutno ima isti broj osvojenih bodova, 25, boriti za 6. poziciju u ligi.

Zagrebačka publika Medveščak će moći ponovo vidjeti 13. listopada 2013.od 17:30 sati kada u Ledenu dvoranu Doma sportova dolazi odlična momčad Spartaka iz Moskve. Kao i sve utakmice u listopadu i utakmicu u nedjelju igrači Medveščaka igrat će za sve svoje navijačice u mjesecu borbe protiv raka dojke u kampanji "Ružičasti listopad".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider