Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lagano protiv Osijeka

Furiozan start Dinama: Čop zabio dva, majstorski gol Soudanija!

Nogometaši Dinama nisu imali nikakvih problema u prvoj prvoligaškoj utakmici nove sezone.

U drugom susretu 1. kola HNL-a Dinamo je s 3:1 slavio protiv Osijeka, a praktički je sve bilo riješeno prije polovice prvog poluvremena. Igrači Krune Jurčića od prve su minute krenuli vrlo agilno, u namjeri da što prije riješe pitanje pobjednika. I uspjeli su u tome prije isteka 19. minute...

>> Rijeka blistava, Kantrida u transu: Tomečak i Benko potopili Istru!

Prvo je u 12. minuti Soudani s desne strane odigrao za Čopa koji mu petom vraća povratnu, a Alžirac prima loptu na 18 metara, u prazno šalje igrača ispred sebe i odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa desni kut Mikulićevih vratiju za 1:0! Sedam minuta kasnije Ibaneza je na na ulasku u kazneni prostor faulirao Mandić, a sudac Igor Križarić je odmah pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Duje Čop za 2:0!

Do kraja prvog dijela Dinamo je mogao i povećati prednost, ali je Fernandesov pokušaj iz voleja u 24. miunuti zaustavila vratnica. Ipak, u drugom dijelu nešto više od sedam minuta trebalo je Modrima da dignu prednost i otklone svaku dvojbu oko pitanja pobjednika. Portugalac Ivo Pinto (ušao na poluvremenu umjesto Jerka Leke) se u svom debiju riješio čuvara na desnoj strani i centrirao u sredinu gdje Čop u padu iz voleja postavlja 3:0.

Mogao je Dinamo i puno uvjerljivije slaviti, ali do konca susreta nekoliko vrlo dobrih intervencija imao je osječki vratar Zvonimir Mikulić, a bilo je i očito da je Modrima u glavi utakmica protiv luksemburškog prvaka Fole Esch, koja ih u utorak čeka u okviru drugog pretkola Lige prvaka.Opuštenost domaćina u prvoj minuti sudačke nadoknade Osječani koriste preko Josipa Barišića koji postavlja konačnih 3:1.

Dodajmo kako je zbog iznimno popularnih cijena pretplata, ali i ulaznica samo za ovaj dvoboj (od 5kn za sjever do 15kn za zapad), Dinamo je uspio privući oko 6000 gledatelja, što je debelo iznad maksimirskog prosjeka u posljednjih nekoliko godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider