Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odličan start

Rijeka blistala, Kantrida u transu: Tomečak i Benko potopili Istru!

U prvoj utakmici novog prvenstva Rijeka je na domaćem terenu pobijedila Istru 1961.

Završilo je 3:0, u odličnoj atmosferi pred više od 5000 gledatelja. Pobjeda Rijeke potpuno je zaslužena, momčad Matjaža Keka bila je dominantna naspram tehnički inferiornih Puljana i Riječani su na konto upisali prva tri boda u novoj sezoni.

Na prvi pogodak trebalo se čekati 15 minuta, sve dok Ivan Tomečak nije dobio jednu loptu u prostor i ušao s njom u šesnaesterac. Izgledalo je kao da želi centrirati, ali njegov pokušaj završio je u suprotnom kutu, u maloj mreži vratara Ježine.

U smiraju prvog poluvremena Leon Benko glavom poentira iz neposredne blizine nakon što je Ježina odbio šut Mehmeda Alispahića.

Najbolji strijelac prošle sezone HNL-a (18 pogodaka) sredinom nastavka nagovijestio je da će i u ovoj pokušati nastaviti parati mreže. U 67. minuti akciju Čuline i Jugovića Benko je okončao hladnokrvno, prizemnim udarcem desnom nogom za konačnih 3:0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider