Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće, pa neće

Još jedan trener odbio Bayern: Sve je bilo spremno za objavu, ali onda su dobili košaricu

Ralf Rangnick neće voditi Bayern iduće sezone.

Ralf Rangnick (Foto: Afp)

Austrijski nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.

Austrijski nogometni savez (ÖFB) u priopćenju za medije napisao je kako je 65-godišnji izbornik austrijske reprezentacije odbio Bayernovu ponudu te ostaje na čelu izabrane postave koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj za mjesec i pol.

"Ja sam austrijski izbornik i ovaj posao mi donosi veliko zadovoljstvo. Zato sam odlučan da zajedno nastavimo zacrtani put", odbacio je Rangnick nagovještaje preuzimanja Bayerna.

"Želio bih naglasiti da nisam odbio Bayern, već sam se samo odlučio za svoju sadašnju momčad i težnju našim zajedničkim ciljevima. Sva je pažnja usmjerena na Europsko prvenstvo. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se u Njemačkoj plasiramo jako visoko".

Treći trener koji je odbio Bayern

Austrija će na Europskom prvenstvu igrati u skupini D zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Poljskom.

Bayern ostaje bez trenera za sezonu 2024/25 nakon što su se Bavarci i Thomas Tuchel dogovorili o raskidu na kraju ove sezone. Bayern je polufinalist Lige prvaka, ali u domaćem prvenstvu zauzima drugo mjesto iza već okrunjenog prvaka Bayera iz Leverkusena.

Kako prenosi dpa, Bavarcima su "košaricu" dali i Španjolac Xabi Alonso, koji će nastaviti voditi Bayer, te Julian Nagelsmann, koji je njemački izbornik. Prema pisanju njemačkih i španjolskih medija, kandidati za klupu Bayerna su i Talijan Roberto de Zerbi (Brighton) te Francuz Zinedine Zidane, koji je bez kluba.

Luka Modrić Real nakon utakmice protiv Bayerna donio odluku o Modriću? Sve je izgledniji ovaj scenarij divider

Dominik Livaković Turci: Fenerbahče postavio cijenu za nezadovoljnog Livakovića, menadžer je šokiran divider

Ivan Krstanović On je Hajdukova noćna mora, zabio im je 19 golova: "Zvao me i Hajduk. Žalim za jednim transferom" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider