Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovakva je računica

Dinamo budnim okom prati što se događa u Ligi prvaka: Evo zašto ne bi bilo dobro da Borussia osvoji

Dinamo bi mogao izboriti izravan plasman u Ligu prvaka iduće sezone, ali puno se toga mora poklopiti.

Dinamovci slavili s malim navijačem (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)

Borussia Dortmund je pobjedom protiv PSG-a (1:0) stigla koračić bliže finalu Lige prvaka, no konačna odluka će pasti za pet dana na uzvratnom dvoboju u Parizu što bi moglo utjecati i na hrvatski nogomet.

Ako Dinamo osvoji naslov prvaka Hrvatske, mogao bi se plasirati u play-off Lige prvaka, ali za takav ishod mora se poklopiti nekoliko stvari.

Borussia je pobjedom protiv PSG-a došla korak bliže finalu, ali i osigurala da iduće sezone čak pet momčadi Bundeslige ulazi u Ligu prvaka. Ako osvoje i elitno klupsko natjecanje, onda će i šesta njemačka momčad igrati Ligu prvaka, što nikako ne odgovara Plavima.

Ako bilo koji drugi klub osvoji Ligu prvaka, od Reala, Bayerna do PSG-a, dodatno mjesto u elitnom natjecanju iduće sezone ide prvaku s najvećim koeficijentom koji se nije izravno plasirao u natjecanje.

U ovom trenutku najveći koeficijent ima Šahtar, a odmah iza njega je Dinamo koji bi u tom slučaju preuzeo mjesto ukrajinske momčadi u play-offu. Tada bi morali pobijediti samo jednu momčad da uđu u Ligu prvaka, a u slučaju poraza imali bi zajamčeno mjesto u Europskoj ligi.

Naravno, da bi se takvo što uopće dogodilo prvo Dinamo i Šahtar moraju osvojiti naslov prvaka u svojim ligama, a tek onda gledati ishod finala Lige prvaka. Ako Šahtar prospe prednost pred kijevskim Dinamom u ukrajinskom prvenstvu, tada Modri izravno idu u Ligi prvaka.

Naravno, pod uvjetom da Borussia ne osvoji Ligu prvaka te da Plavi obrane naslov prvaka Hrvatske...

Finale Lige prvaka bit će...?

Ukupno glasova:

Luka Modrić Real nakon utakmice protiv Bayerna donio odluku o Modriću? Sve je izgledniji ovaj scenarij divider

Dominik Livaković Turci: Fenerbahče postavio cijenu za nezadovoljnog Livakovića, menadžer je šokiran divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider