FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POTVRDIO DANA WHITE

Miočić i Jones će se boriti! Poznat je i datum velikog okršaja!?

Stipe Miočić i Jon Jones borit će se za titulu svjetskog UFC prvaka. No, prema svemu sudeći, do borbe ćemo se načekati.

Jon Jones i Stipe Miočić (Foto: Profimedia)

Ponovno se posljednjih dana aktualizirala priča o borbi za UFC prvaka teške kategorije između Jona Jonesa i Stipe Miočića. Velikim dijelom i zbog toga što se napokon javio i sam Stipe te otkrio da ga više ne zanima niti titula, da mu je važno samo obračunati se s Jonesom.

Kad tako nešto osobno izjavi bivši prvak i neupitno najveći teškaš u UFC povijesti, motivirani su i mediji, što se vidjelo na konferenciji za medije nakon posljednje UFC priredbe.

Dana White potvrdio da je borba u planu

Pred medije je izašao predsjednik promocije Dana White, a jedno od pitanja koje je dobio bilo je vezano za tu borbu, kao i Jonesovo koketiranje s mečom protiv privremenog prvaka Toma Aspinalla, što bi bio scenarij u kojem bi Miočić izvisio.

"Jonesov protivnik je Stipe. On ovih dana samo ispituje ljude, koga bi oni htjeli i kako oni gledaju na sve, ali Jones zna da će se boriti protiv Stipe", rekao je White i dodao:

"Borba u New Yorku djeluje dobro."

To bi značilo da će se za mjesto održavanja ponovno odabrati Madison Square Garden, gdje se u studenom treba održati UFC 309.

Novo otkazivanje značilo bi i kraj svih nadanja

To bi značilo dodatnih šest mjeseci čekanja i činjenica da će Stipe kad borba dođe na red biti već duboko u 43. godini te bez borbe duže od tri i pol godine.

Podsjećamo, Jones i Stipe trebali su se boriti u studenom prošle godine, također u New Yorku, ali Jones je tada otkazao borbu zbog ozljede. Miočić nije ostao na programu uz objašnjenje kako nema smisla da se netko poput njega bori za privremenu titulu ili u borbi koja nema nikakav takav ulog.

Dakle, preostaje još šest mjeseci do te borbe, što je uistinu dugo čekanje, posebno za Miočića, a uvijek postoji i šansa nove ozljede jednog ili drugog borca, pa tako i novo otkazivanje. Novo otkazivanje praktički bi predstavljalo mirovinu za Miočića, a možda čak i za Jonesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider