Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Završna testiranja

Ipak popustili: Tehnologija iz tenisa konačno i na nogometnim travnjacima!

Međunarodni nogometni odbor (IFAB) odlučio je u proceduru daljnjeg testiranja pustiti dva kompjutorska sustava za provjeru gol-linije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Isti će biti isprobani do srpnja ove godine, kada će IFAB odlučiti koji će, ako će uopće, sustav sprovesti u primjenu već za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Od osam sustava pristiglih na natječaj IFAB je samo dva procijenio dovoljno kvalitetnim za daljnju provjeru. Riječ je o "Hawk-eyeu" i "Goal Refu". Iz IFAB-a su dosadašnja iskustva s obadvama ocijenili vrlo pozitivnima.

Nakon dugotrajnog procesa lobiranja, koji se intenzivirao posebice nakon nepriznatog gola Franka Lamparda protiv Njemačke na SP-u Južnoj Africi prije dvije godine, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter napokon je popustio i odlučio u nogomet implemetirati gol-tehnologiju.

Osim o tom aspektu, IFAB će na sastanku u srpnju također odlučivati o aktu kojim bi nogometašicama islamske vjeroispovijesti tijekom utakmica bilo dopušteno nositi hidžab, veo kojim muslimanke prekrivaju vrat i glavu s izuzetkom lica. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider