Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Umag

Opet šokirao: Mate Pavić pobijedio bivšeg osvajača Roland Garrosa!

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u 1. kolu ATP turnira u Umagu porazio je 6. nositelja i pobjednika ovog turnira iz 2010. godine, Španjolca Juana Carlosa Ferrera s glatkih 6-2, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niti mjesec dana nije prošlo od kako je 19-godišnji Splićanin u 1. kolu turnira u Hertogenboschu nadigravši tada 40. tenisača svijeta Robina Haasea upisao svoju prvu pobjedu na jednom ATP Touru, a Mate Pavić već ima novi najbolji rezultat karijere.

Drugu godinu zaredom dobio je pozivnicu organizatora za nastup u glavnom ždrijebu umaškog turnira, a nakon što je lani na startu izgubio od Talijana Volandrija, ove godine je sve “naplatio” velikom pobjedom nad nekadašnjim najboljim tenisačem svijeta, pobjednikom Umaga iz 2010., te finalistom iz 2009. godine, Juanom Carlosom Ferrerom.

Točno jedan sat trebao je Paviću da potpuno razbije iskusnog 32-godišnjeg Španjolca kojemu je po dva puta u svakom setu oduzimao servis, dok je sve četiri break-lopte Ferrera uspio spasiti.

U drugom će kolu ljevoruki Hrvat igrati protiv još jednog tenisača s pozivnicom, Rusa Andreja Kuznjecova koji je u ponedjeljak u 1. kolu u tri seta bio bolji od Španjolca Muñoz-de la Nave.

Kasnije će u utorak dvoboj 1. kola protiv 5. nositelja Argentinca Carlosa Berlocqa odigrati i Ivan Dodig. (TS) 

ATP Umag, 1. kolo:

Pavić – Ferrero (6) 6-2, 6-2

Kavčič – Veić 6-2, 6-2

Starace – Klec 6-3, 7-6(6)

Trungelliti – Lorenzi 7-5, 6-4

Odesnik – Roger-Vasselin (8) 6-7(4), 6-2, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider