Tenis
SPORTOVI
Tenis
Susret nakon 19 godina

Mikica oduševila slavnu Serenu: Evo što kaže o hrvatskoj senzaciji!

Zadnji put su se susrele kao perspektivne tinejdžerice, a sada ih čeka prvi susret nakon gotovo dva desetljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlo je 19 godina otkad su se zadnji put susrele Serena Williams i Mirjana Lučić-Baroni. Bilo je to 1998. u Wimbledonu kada je američka tenisačica slavila s glatkih 6-0, 6-3. Tada su bile perspektivne tinejdžerice - jedna je kasnije imala karijeru iz snova, a drugu je čekao težak životni put zbog kojeg nije uspjela do kraja razviti veliki potencijal.

Samo zahvaljujući nevjerojatnoj upornosti Mikica se vratila vrhunskom tenisu, a Serena nakon pobjede protiv Johanne Konte u četvrtfinalu nije skrivala oduševljenje najvećom senzacijom Australian Opena.

„Tako mi je drago zbog Mirjane. Igra jako dobro. Igrale smo prije gotovo dva desetljeća. Prava je inspiracija za mene ponovno je vidjeti u tenisu i to u polufinalu, jako sam sretna zbog nje. Imat ćemo igračicu u finalu koja ima najmanje 34 godine, a to je sjajno“, rekla je.

 

Polufinalni okršaj u Melbourne Parku bit će treći susret ove dvije tenisačice u kojem će Mikica tražiti svoju prvu pobjedu. Na teren Rod Laver Arene bi trebale izaći u četvrtak oko 6 sati ujutro po našem vremenu nakon što svoj polufinalni meč odigraju Amerikanke Venus Williams i CoCo Vandeweghe.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider