Tenis
SPORTOVI
Tenis
zahvalio novom treneru

Čilić kakav se rijetko viđa: Luda proslava pa 'prijetnja' svima

Marin Čilić vratio nas je u 2014. kada je osvojio US Open...

Marin Čilić u finalu turnira u Cincinnatiju pobijedio je Andyja Murraya sa 6:4, 7:5 i osvojio svoj prvi turnir iz serije Masters 1000. Najprije je izborio prvo polufinale na turniru iz ove kategorije, pa finale, pa naslov i sve to s novim trenerom Jonasom Bjorkmanom.

"Nije tu sa mnom, ali vidjet ćemo se već idući tjedan u New Yorku. Hvala ti Jonas", rekao je Marin na dodjeli trofeja pobjednika.

Bjorkman je, podsjetimo, jedno vrijeme radio u kampu Andyja Murrayja.

Hrvatski tenisač odigrao je sjajno i sasvim zasluženo za sat i 36 minuta igre svladao igrača koji je imao 22 uzastopne pobjede i koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju. Postao je tako prvi tenisač nakon Ivana Ljubičića 2010. godine koji je osvojio Masters turnir.

"Osjećaj je nevjerojatan. Uzbuđen sam što sam osvojio prvi Masters. Meč protiv Murraya je bio fenomenalan. Igrao sam dobro cijeli tjedan i ovo je nagrada", rekao je Čilić u intervjuu nakon susreta.

"Ovo je način na koji moram igrati iz dana u dan, iz tjedna u tjedan. Odlazim na US Open prepun samopuzdanja. Tamo sam igrao najbolji tenis svog života i jako se radujem povratku", poručio je Marin koji je 2014. godine osvojio US Open.

Ne treba čuditi da je naslov burno proslavio, ali poznavajući inače mirnog Marina, nameće se pitanje jeste li ga ikad vidjeli ovako emotivnog? Podsjetio je na dan kada je osvojio US Open, no i tada je, čini nam se, djelovao mirnije...

Treba reći da su nastupi na turnirima iz Masters serije 1000 uvijek bili 'rak rana' našeg tenisača. Do ovog turnira NIKADA nije zaigrao ni u polufinalu, a sada je u svom prvom finalu otišao do kraja. Nadamo se da neće na tome stati i da mu sada prije svega predstoji sjajan nastup na US Openu koji je osvojio prije dvije godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider