Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čak 21 as

Karlović preokretom izborio četvrtfinale Hallea

Ivo Karlović probio se u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u njemačkom Halleu pobijedivši u 2. kolu 18-godišnjeg Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-7 (5), 6-3, 6-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U meču protiv upola mlađeg suparnika, 36-godišnji hrvatski tenisač stigao je do pobjede bez izgubljenog servisa, uz 21 as i realizaciju break-lopti 3/7.

Mladi njemački tinejdžer imao je priliku za oduzimanje servisa Karloviću samo u prvom setu, ali ju nije realizirao. No, prva je dionica ipak pripala 18-godišnjaku koji je u glavni turnir ušao s pozivnicom. Zverev je bolje odigrao tie-break i osvojio ga sa 7-5. No, ostatak dvoboja prošao je u nadmoći iskusnijeg. Ivo Karlović je u drugom setu do ključnog breaka stigao u šestom gemu te tako izborio odlučujući set.

U njemu je Zverev još dvaput gubio servis. Od 2-2 u trećem setu, mladi je Nijemac osvojio još samo jedan od sljedećih pet gemova i tako se oprostio od nastupa na Gerry Weber Openu.

Karloviću je ovo šesto četvrtfinale u 2015. u kojoj je pobjednik bio u Delray Beachu, polufinalist u Dohi, a u četvrtfinalu je zaustavljen u Acapulcu, Bukureštu i prošlog tjedna u 's-Hertogenboschu.

ATP Halle - 2. kolo:

Florian Mayer (Njem) - Steve Johnson (SAD) 6-3, 7-6 (4)

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) - Alexander Zverev (Njem) 6-7 (5), 6-3, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider