Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nije pomoglo, ali...

VIDEO Ivo Karlović prestigao Gorana Ivaniševića i postao svjetski rekorder!

Ivo Karlović se na ATP turniru u Pekingu još jednom upisao u tenisku povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivo Karlović prestigao je Gorana Ivaniševića na prvom mjestu ljestvice tenisača s najviše pogođenih asova u karijeri na ATP Touru. Nažalost, novih 26 neobranjivih servisa nije bilo dovoljno 36-godišnjem Ivi Karloviću da se probije u 3. kolo ATP turnira u Pekingu, bolji je sa 7-6 (5), 7-6 (7) bio Urugvajac Pablo Cuevas.

Karlović je s novih 26 asova stigao do brojke od 10247, 10 više od Ivaniševića, koji je do ove godine bio jedini igrač s više od 10000 pogođenih asova u karijeri.

Dvoboj protiv Cuevasa bio je tipičan kada je Karlović u pitanju, niti jedan igrač nije izgubio servis tijekom čitavog dvoboja, pa je pobjednik odlučivan na jednoj lopti u "tie-breaku". U obje odlučujuće igre bolje se snašao Urugvajac, koji je u prvoj dionici iskoristio treću set-loptu, a u drugoj drugu meč-loptu kada je odličnim "passingom" probio Karlovića na mreži.

Karlović je u drugom "tie-breaku" imao jednu set-loptu, ali nije uspio vratiti odličan Cuevasov prvi servis. Tijekom čitavog dvoboja nije imao niti jednu "break-loptu", dok je on bio suočen s dvije, obje je spasio u devetoj igri drugog seta.

Spomenimo i kako Karlović drži rekord najbržeg servisa na ATP-u. U meču parova s Ivanom Dodigom u Davis Cup susretu protiv Njemačke servirao je brzinom 251 km/h. Jedini tenisač koji je imao brži servis je Samuel Groth koji je srušio Karlovića 2012. na Challengeru u korejskom Busanu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider