Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tko će proći?

Federer pobijedio Berrettinija i ostao u igri za polufinale završnog turnira sezone

U dosadašnjih 16 nastupa na ATP Finalu Federer je 15 puta bio najmanje u polufinalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šesterostruki pobjednik ATP Finala Švicarac Roger Federer pobijedio je Talijana Mattea Berrettinija sa 7-6 (2), 6-3 u dvoboju 2. kola skupine Borg na završnom turniru osmorice najboljih tenisača u ovoj godini te tako zadržao izglede za plasman u polufinale.

Nakon nedjeljnog poraza od Austrijanca Dominica Thiema u dva seta Švicarac je bio suočen s mogućnošću da već nakon 2. kola bude bez izgleda za plasman u polufinale turnira na kojem je mu se to dogodilo samo jednom u karijeri, 2008. godine, kad je izgubio prvi i treći meč u skupini od Francuza Gillesa Simona i Britanca Andyja Murrayja, na natjecanju kojem je tada domaćin bio Šangaj.

U dosadašnjih 16 nastupa na ATP Finalu Federer je 15 puta bio najmanje u polufinalu, šest puta je osvajao naslov, a još četiri puta je poražen u finalu.

Protiv debitanta Berrettinija je ostvario svoju 58. pobjedu (58-16) na završnim turnirima.

Od 21 sat Novak Đoković će igrati protiv Dominica Thiema. Austrijanac pobjedom može osigurati plasman u polufinale, a u tom bi slučaju o drugom sudioniku polufinala u međusobnom dvoboju u četvrtak odlučivali Federer i Đoković.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider