Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na redu odlučujući Meksiko

Ovo je pobjeda koja se svidjela cijelom svijetu i kojoj se svatko divi

Nakon najveće pobjede Vatrenih na Svjetskim prvenstvima, pohvale za njihovu igru stižu sa svih strana svijeta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ovdje je Brazilcima, naravno, na prvom mjestu Brazil, ali u Praiji je i Hrvatska svima jako draga, čestitaju nam zbog te pobjede i svi već imaju plan za rasplet skupine, Brazil prvi, a Hrvatska druga. I to bi trebao biti rasplet s kojim bi i mi trebali biti zadovoljni, to nas vodi dalje. Ugodno je danas ovdje biti Hrvat zbog te pobjede s kojom smo prekinuli niz od 12 godina bez pobjede na Svjetskim prvenstvima i pobjede koja se svidjela cijelom svijetu i kojoj se svatko divi. Hvali se Mandžukić, Olić, a Srni je izmjereno da je najbrži igrač SP-a'', rekao je reporter Nove TV Željo Vela.

Svijet oduševljen Hrvatskom, a posebno jednim imenom: 'Dovedite ga u Premier ligu!'

Mandžukić je napravio nešto što nisu uspjeli Pele, Maradona, Ronaldo, Messi...

Pobjeda protiv Kameruna proslavila se diljem Hrvatske, ali i među onima koji bodre našu reprezentaciju u Brazilu.

''Htio bi samo poručiti da ćemo proći dalje. Pobijedit ćemo Meksiko tri, četiri nula. Idemo dalje, do osmine finala, četvrtfinale, do finala i onda ako Bog da na Brazil da im vratimo milo za drago", rekao je jedan hrvatski navijač.

"Ako pobijedimo Meksiko, sve je moguće. Ako dobijemo Nizozemsku u osmini finala, možemo proći dalje jer oni nemaju toliko dobrih igrača. Većina igrača je iz Nizozemske lige. Naši igraju diljem Europe", izjavio je navijač Stanko Stipić.

Pogledaj tablicu i raspored

 

''Čuli ste izbornika Kovača kako se već okrećemo Meksikancima jer, naravno, kao što se nije previše tugovalo nakon poraza od Brazila tako se ne smije ni previše slaviti nakon sjajne pobjede protiv Kameruna, jer čeka nas taj odlučujući Meksiko. Pobjeda protiv Kameruna je ostavila fenomenalan dojam, no za biti sigurni i proći dalje morat ćemo pobijediti te Meksikance'', izjavio je Vela te nadodao:

''Oni su se maksimalno nahranili samopouzdanjem nakon što su odigrali 'nulu' protiv Brazila, međutim, i našima su puna srca i puno vjere u sposobnosti nakon razbijanja Kameruna. Ova naša utakmica ovdje dolazi u red s najvećim pobjedama na SP-u, kao što je Nizozemska razbila Španjolsku ili Njemačka Portugal. Možda naš protivnik nije u tom rangu, ali nema veze, nama je drago i nama je ta pobjeda najdraža na svijetu. O tome kako mogu kako mogu ići kombinacije.''

Do odlučujućeg dvoboja s Meksikom ostalo je pet dana, a sada se prije svega treba dobro odmoriti kako bi kvaliteta Vatrenih ponovno iskočila u prvi plan.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider