Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Budimo ponosni

Svijet oduševljen Hrvatskom, a posebno jednim imenom: 'Dovedite ga u Premier ligu!'

Nogometni svijet oduševljen je uvjerljivim trijumfom Hrvatske protiv Kameruna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reakcije renomiranih svjetskih medija jednostavno ne stišavaju. Moramo priznati, uistinu su laskave i definitivno gode!

Krenimo od Guardiana koji piše kako su "Hrvati s kliničkom lakoćom otpravili Kamerunce sa Svjetskog prvenstva". Posebno ističu doprinos Ivice Olića, te Ivana Perišića i Marija Mandžukića.

"Olić, čini se, ne stari. Načeo je Kamerun svojim 19. golom u reprezentaciji prije nego su Afrikance uništili Perišić i Mandžukić", piše Guardian i navodi kako će Mandžukić, koji napušta Bayern, biti jako tražen ovog ljeta.

Mandžukić je napravio nešto što nisu uspjeli Pele, Maradona, Ronaldo, Messi...

HRVATSKA raspodija u prašumi: Najveća POBJEDA ikad na SP-ima!

Svjetski mediji: Mandžukić utišao Kamerun, Hrvati su još vrlo živi!

BBC je još tijekom prijenosa izrazio oduševljenje hrvatskim nogometašima, a napose Perišićem, kojeg stručni komentatori ističu kao najboljeg pojedinca utakmice i budućeg člana Premier lige.

Njemački Bild donosi naslov kako su "Bundesligaški Hrvati rastavili Kamerun", prestižni francuski L'Equipe naglašava da su "Hrvati pokopali Kamerunce" i izražava oduševljenje Ivanom Perišićem.

"Perišić je uvijek opasan po svoje suparnike. Stvara probleme i koristi svaku obrambenu pogrešku. Bit će ključno hrvatsko oružje u odlučujućoj utakmici protiv Meksika", piše francuski list.

Perišića hvale i u talijanskoj La Gazetti Dello Sport, u toj mjeri da se čak rugaju "gluposti" Borussije Dortmund koja se olako odrekla igrača takve klase. Svidjela se Hrvatska i Brazilcima, jer tamošnji Globoesporte napominje kako dobra igra Hrvatske protiv Brazila nipošto nije bila slučajna.

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider