Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon žalbe

ESPN ispravio sramotu: Novi poster Hrvatske bez ćirilice!

Američki medijski gigant ESPN, objavio je seriju kreativnih postera koji na efektan način slave sve 32 reprezentacije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na atraktivnom posteru Hrvatsku predstavljaju dvije zvijezde, Mario Mandžukić i Luka Modrić, a iznad njihovih crteža stoji natpis "Vatreni. Međutim, u prvoj verziji postera, nekoliko slova napisano je ćirilicom, na što su negodovali hrvatski navijači.

Hrvatski nogometni savez (HNS) uputio je dopis ESPN-u u kojem stoji kako je "takav poster neprihvatljiv Hrvatima i Hrvatskom nogometnom savezu", a vodeći američki sportski medij promptno je reagirao i zamijenio sporna slova.

Postere svih reprezentacija je izradio brazilski dizajner Cristian Sigueira po narudžbi američkog ESPN-a. Svaki poster ima nadimak reprezentacije, te glavnu zvijezdu ili više njih.

Tako primjerice, Portugal na posteru predstavlja Cristiano Ronaldo, Argentinu Lionel Messi, a Brazil Neymar. Na posteru koji predstavlja Hrvatsku nalaze se Mario Mandžukić i Luka Modrić.(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider