Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekvador časno ispao

Shaqiri 'hat-trickom' odveo Švicarsku dalje, Francuska prva u skupini

Švicarska nogometna reprezentacija savladala je Honduras 3-0 uz hat-trick Xherdana Shaqirija u 3. kolu skupine E Svjetskog prvenstva u Brazilu, što joj je donijelo prolaz u osminu finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Ottmara Hitzfelda dalje prolazi kao drugoplasirana momčad skupine iza Francuske koja je bodom osvojenim u remiju bez golova protiv Ekvadora potvrdila prvo mjesto.

Spektakl u Porto Alegreu: Čudesni Messi na vrhu liste strijelaca!

Shaqiri je bio apsolutni junak švicarske pobjede. Prvi je gol Bayernov veznjak zabio još u 6. minuti. Tukao je topovski ljevicom s više od 20 metara, a njegov je udarac odsjeo u rašljama nemoćnog honduraškog vratara Noela Valladaresa.

Drugi je pogodak Shaqiri postigao iz polukontre poentiravši opet ljevicom, ovoga puta prizemnim dijagonalnim udarcem s nekih 13-ak metara nakon lijepog dodavanja Josipa Drmića u prostor. Pokazalo se za konačnih 3-0 Shaqiri je zabio u 71. minuti, a asistent kod gola opet je bio Drmić. Shaquirijev hat-trick bio je jubilarni 50. u povijesti Mundijala, a postao je tako prvi švicarski reprezentativac nakon Josefa Hügija kojem je to uspjelo 1954. godine.

Remi Francuske i Ekvadora

Ogled Francuske i Ekvadora na slavnoj Maracani u Rio de Janeiru završio je bez golova iako je bilo prilika na obje strane. Valja reći da je francuski izbornik Didier Deschamps odlučio poštedjeti neke igrače, budući je njegova momčad još od ranije osigurala osminu finala, pa je tako napravio pet zamjena u odnosu na prošlu utakmicu protiv Švicarske. Dvije možda i najbolje prilike za Francusku imao je Paul Pogba. Njegov udarac glavom u 38. minuti obranio je ekvadorski vratar Alexander Domonguez, dok je u 73. minuti neometan s neka tri metra malo iskosa s lijeve strane pucao pokraj vratiju.

Ekvador je od 50. minute igrao bez Antonija Valencije koji je pocrvenio zbog grubog starta džonom na potkoljenicu Lucasa Dignea. Usprkos igraču manje Ekvador je imao prilika za postizanje gola do kojih je dolazio iz kontranapada. Vjerojatno njihovu najveću priliku zapucao je u 54. minuti Christian Noboa nakon dodavanja munjevitog Ennera Valencije koji je svojom brzinom stvarao velike probleme francuskoj obrani.

U završnici su "tricolori" imali sjajne prilike za pobjedu preko Karima Benzeme u 84., Loica Remyja u 87. minuti i Oliviera Girouda u sudačkoj nadoknadi, ali u sva tri navrata je ekvadorski vratar sjajno reagirao.

Francuska će u osmini finala igrati protiv Nigerije, dok će Švicarska odmjeriti snage protiv Argentine. (TS)

 

Svjetsko prvenstvo 2014., skupina E, 3. kolo:

Francuska - Ekvador 0-0

Švicarska - Honduras 3-0 (Shaqiri 6, 31, 71)

Redoslijed: 1. Francuska 7, 2. Švicarska 6, 3. Ekvador 4, 4. Honduras 0

Klikni i prognoziraj rezultate
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider