Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ozljeda Di Marije

Higuainov spretni nokaut: Gaučosi u polufinalu nakon 24 godine

Treća reprezentacija koja je izborila polufinale Svjetskog prvenstva u Brazilu je Argentina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je pobijedila Belgiju 1:0 i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, a strijelac jedinog zgoditka bio je Gonzalo Higuain.

U osmoj minuti dodavanje Angela di Marije s desne strane prilično je slučajno, uz odbijanac, došlo do Higuaina na rubu kaznenog prostora, a Napolijev je napadač odmah potegao prema golu i pogodio donji desni kut, malu mrežu belgijskog gola.

Njegov je udarac bio precizan i snažan i odsjeo je u daljem donjem kutu nemoćnog Thibauta Courtoisa. Napadački jalova Belgija nakon primljenog gola do kraja prvog poluvremena praktički nije ozbiljnije ugrozila vratara Sergija Romera, a zaprijetila je tek preko Kevina de Bruynea koji je dalekometno tukao u 26. minuti. Veliki hendikep za Argentince u prvom dijelu bila je ozljeda zadnje lože Di Marije koji je travnjak napustio već u 33. minuti.

U drugom poluvremenu najbolju je priliku sve do same završnice imao Higuain koji je u 55. minuti u solo-akciji prvo sjajno provukao loptu kroz noge Vincentu Kompanyju, a onda tukao iz daljine i pogodio gredu.  U završnici je Belgija ipak stisnula suparnički gol, ali nije imala prave, izrazite prilike sve do pete minute sudačke nadoknade kada je Romelu Lukaku prošao lijepo po lijevoj strani, ali nije našao nikoga na povratničkoj lopti, dok je udarac Axela Witsela potom otišao preko gola.

Prethodno toj akciji Lionel Messi izašao je jedan na jedan pred vratara Courtoisa, ali ga nije uspio savladati.

Argentina je tako na kraju ipak zasluženo došla do pobjede i polufinala. Posljednji su put Gauči igrali u polufinalu SP-a davne 1990. godine, a te su godine kasnije izgubili veliki finale od Njemačke.

SP 2014., četvrtfinale:

Argentina - Belgija 1:0 (Higuain 8)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider