Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U suzama napustio teren

I Ronaldo ide kući: Majstor Cavani odveo Urugvaj na Francusku u četvrtfinalu!

Doznali smo i drugog četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Rusiji...

Urugvaj je pobijedio Portugal s 2:1 i plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će 6. srpnja u Nižnjem Novgorodu s početkom u 16:00 igrati protiv Francuske koja je u pravoj golijadi na krilima Kyliana Mbappea izbacila Argentinu.

Junak Urugvajaca je Edinson Cavani koji je postigao oba pogotka, prvog u sedmoj, a drugog u 62. minuti, vrativši svojoj reprezentaciji vodstvo nakon što je u 55. minuti Portugalcima izjednačenje donio Pepe.

Nažalost, Cavani je u 74. minuti izašao s terena s bolnom grimasom na licu. Liječnička služba reprezentacije Urugvaja pokušat će napraviti sve u ovih preostalih pet šest dana do sraza s Francuzima kako bi Cavani bio spreman. Ako je suditi prema njegovoj prvoj reakciji prilikom izlaska s travnjaka, imat će vraški težak zadatak...

Urugvajci su odlično otvorili utakmicu - Cavani je dijagonalom pronašao Luisa Suareza na lijevom krilu, a on je odlično ubacio na drugu stativu gdje se našao Cavani, koji glavom pogađa mrežu.

U 22. minuti Urugvaj je mogao podebljati vodstvo iz slobodnog udarca sa 20 metara. Luis Suarez se je odlučio za istu lukavštinu kao i kad je zabio Rusiji u grupnoj fazi. Pucao je nisko pored živog zida, ali Rui Patricio odlično brani.

Igra Portugala u prvom poluvremenu bila je spora i jalova. No, Portugalci u nastavku ipak uspijevaju izjednačiti, i to nakon kornera u 55. minuti. Raphael Guerreiro je ubacio, a stoper Pepe glavom zabija za 1:1.

No, zadovoljstvo Portugalaca trajalo je samo sedam minuta. Novi gol primili su nakon polukontre u 62. minuti, a strijelac je opet bio Cavani, koji je sa ruba 16-erca odlično plasiranim udarcem pogodio za vodstvo 2:1.

U 70. minuti nakon pogreške urugvajskog vratara Muslere, veznjak Bernardo Silva mogao je Portugalu donijeti novo izjednačenje, ali njegov šut sa 15 metara otišao je iznad gola.

Posljednju prigodu za izjednačenje Portugal je imao u sudačkoj nadoknadi (90+6), ali je udarac Quaresme zaustavio vratar Muslera.

URUGVAJ - PORTUGAL 2:1

URUGVAJ: Muslera, Gimenez, Godin, Caceres, Laxalt, Nandez (C. Sanchez 81), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodriguez 63), Suarez, Cavani (Stuani 74).

PORTUGAL: Rui Patricio, Ricardo Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro, B. Silva, Carvalho, Adrien Silva (Quaresma 65), Joao Mario (M. Fernandes 85), Guedes (André Silva 74), Cristiano Ronaldo.

STRIJELCI: 1:0 Edinson Cavani (7), 1:1 Pepe (55), 2:1 Edinson Cavani (62).

SUDAC: Cesar Ramos (MEKS)

STADION: Fišt olimpijski stadion

GLEDATELJA: 44.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider