Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prisjetio se 1998.

Karabatić je sanjao o ovom finalu, otkrio je za koga će navijati: ''Srce me boli''

Karabatić je na prvenstvu navijao za tri reprezentacije, a dvije se susreću u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometna superzvijezda Nikola Karabatić jedan je od milijuna ljudi koji će pratiti finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Karabatić je uoči utakmice dao intervju francuskom Le Figaru. Posebno je zanimljiv sugovornik jer mu je pokojni otac Branko iz Vrsina pokraj Trogira - kada je otišao igrati rukomet u Niš, upoznao je Nikolinu majku Radmilu te su se, kad je Nikoli bilo tri i pol godine, preselili u Francusku.

Karabatić je otkrio za koga će navijati u nedjeljnom finalu.

''Srce mi vuče prema Francuskoj. Ovo je finale o kojem sam sanjao. Ali uvijek me srce malo boli kada igraju Francuska – Hrvatska ili Francuska – Srbija budući da sam dijete hrvatsko-srpskog braka, a došao sam u Francusku s četiri godine. Sjećam se 1998. i polufinala Svjetskog prvenstva (2:1 za Francusku), skakao sam na sva tri gola. Bit ću sretan i ako Hrvatska pobijedi, ponosan sam na svoje korijene, kao i na to da sam Francuz.''

Karabatić je otkrio da je na prvenstvu navijao za tri reprezentacije.

''Navijao sam za Francusku, Hrvatsku i Srbiju, kao i u ostalim sportovima osim u rukometu. Ovo je posebno za Francusku, osjećam da pripadamo istom bratstvu jer nosimo isti dres. S druge strane, poznajem neke hrvatske igrače. Igrao sam u Barceloni kada i Rakitić, dobar sam i s Perišićem. Poslao sam im čestitke nakon pobjeda.''

Dobio je i pitanje pronalazi li se u jednoj od ove dvije momčadi – borbenoj Hrvatskoj ili smirenoj, rutiniranoj Francuskoj?

''Ponosan sam da tako mala zemlja poput Hrvatske tako dobro predstavlja cijelu regiju. Ali Francuzi su isto jako odlučni. Dugo nismo imali ovako jaku momčad, s toliko samopouzdanja na terenu. Mislim da će pobijediti, ali bit će teško'', rekao je.

U ponedjeljak, od 10:50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider