Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već znamo prvih 11?

Izbornik Dalić uoči leta za Rusiju odgovorio na glasine o prvih 11: ''Moramo popraviti neke stvari''

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

U Rusiji ovog četvrtka počinje okupljanje najboljih reprezentacija svijeta. Svjetsko prvenstvo 2018. počinje 14. lipnja utakmicom domaćina i Saudijske Arabije, a završava velikim finalom tek tamo 15. srpnja. GOL.hr i Nova TV također su u Rusiji. Iz kampa reprezentacije svakodnevno će izvještavati Saša Lugonjić, a iz gradova domaćina Ivica Medo i Vlado Boban.

Hrvatska reprezentacija svoj put na SP-u počinje u subotu. Hrvatska i Nigerija igraju u 21 sat u Kalinjingradu, a to je utakmica koju su mnogi proglasili ključnom za prolazak skupine u kojoj su još Argentina i Island.

''Mi smo svjesni kolika su očekivanja i s koliko nade cijela Hrvatska čeka Svjetsko prvenstvo. Protiv Brazila smo pokazali da možemo biti al pari s najboljom reprezentacijom na svijetu. Protiv dobrog Senegala smo pobijedili iako nije bila najbolja utakmica s naše strane'', rekao je u ponedjeljak ujutro Zlatko Dalić uoči leta za Rusiju.

''Puno je razloga za optimizam s moje strane, imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Rusiji. Imamo jako kvalitetnu reprezentaciju, ali trebat će nam i malo sreće. No sreću trebamo i zaslužiti, trebamo biti hrabri'', rekao je izbornik te naglasio:

''Svi skupa, počevši od mene, moramo tamo staviti Hrvatsku ispred svih. Bez nekih svojih osobnih ambicija, bez ega. Onda možeš očekivati dobar rezultat, mislim da smo za to spremni.''

Poznat sastav za Nigeriju?

Među sedmom silom špekulira se kako je poznat sastav za utakmicu s Nigerijom. Kramarić bi trebao naći mjesto u prvih 11 zajedno s Antom Rebićem. Mandžo bi bio u špici, Perišić desno, a dvojica zadnjih veznih Modrić i Rakitić. Subašić; Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić - Rakitić, Modrić - Rebić, Kramarić, Perišić - Mandžukić

Dalić nije htio pričati o imenima, već je poručio:

''Prvi je i osnovni cilj proći grupu. Moramo izabrati ono najbolje za Nigeriju. To je najvažnija utakmica. Dat ću priliku najboljima. Ni mladima ni starima, nego najboljima za Nigeriju. Senegal nam je sve pokazao. Moramo paziti na kontru i moramo neke stvari popraviti.''

Koje su to stvari, Dalić nije htio otkriti.

''Nisam bio nezadovoljan, ali sam rekao da možemo bolje. U Osijeku nije bilo dobro to prvo poluvrijeme. Ja sam rekao što je razlog. Bilo je sparno vrijeme. Mogli smo igrati s Andorom pa im dati deset golova, ali smo igrali ono što nam je trebalo.''

''Imamo pet dana vremena, probali smo sve, vidjeli smo sve. Protiv Nigerije ćemo zaista morati uložiti puno napora, ali ne sumnjam u našu pobjedu'', poručio je izbornik uoči odlaska u Rusiju.

Koja će, po vama, biti ključna utakmica Hrvatske u skupini?

Ukupno glasova:

Dalić je još jednom zahvalio navijačima na podršci koju su dali igračima tijekom priprema.

"Hvala navijačima što su bili uz nas, ja bih dao sve da postanemo svjetski prvaci. Znam da su velika očekivanja, mislim da imamo realne osnove proći skupinu, ali ne sumnjam u naše dočke. Njihova kvaliteta mora doći do izražaja," naglasio je izbornik.

Dalić se prisjetio kako je prije pola godine upravo na zagrebačkom aerodromu predstavljen kao novi izbornik.

"Kada smo danas dolazili na aerodrom toga sam se prisjetio. I vas novinara i mojeg prvog intervjua. Onda sam vjerovao u reprezentaciju, a nisam znao ništa, a sada vjerujem još više," kazao je.

Vatreni su otputovali charter letom iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman u svoju rusku bazu u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

Hrvatska reprezentacija bit će smještena "Šumskoj rapsodiji", resortu sa četiri zvjezdice koji se nalazi u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

Reprezentacija će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider