Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki već ostvarili transfer

Hrvatski igrači na meti velikana, čak desetorica mogla bi promijeniti klubove

Sjajne igre Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ponovo su skrenule pažnju na hrvatske igrače, a do konca ljeta čak 10 hrvatskih reprezentativaca moglo bi ostvariti novi transfer.

Na listi igrača koji bi nakon Svjetskog prvenstva mogli promijeniti klupske boje nalaze se Mateo Kovačić, Ante Rebić, Marcelo Brozović, Ivan Perišić, Milan Badelj, Mario Mandžukić, Duje Ćaleta-Car, Lovre Kalinić, Filip Bradarić i Dominik Livaković, a možda čak i kapetan Luka Modrić.

Ivan Strinić već je promijenio klub, prije dva dana Milan je objavio kako je branič hrvatske vrste novi član Rossonera. Strinić na San Siro dolazi iz Sampdorije, a u Italiji je igrao i za Napoli.

Rebića čeka transfer života

Jedan od najvećih transfera hrvatskih nogometaša ovoga ljeta mogao bi napraviti Ante Rebić. Krilni igrač Eintrachta ove je sezone bio jedno od otkrića Bundeslige, a s odličnim igrama nastavio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Svi se slažu kako će Rebić nakon SP-a ostvariti transfer života, a jedan od klubova koji se najglasnije spominje jest Bayern.

Bavarskog velikana u novoj sezoni će voditi Rebićev bivši trener Niko Kovač, koji ga je vratio u život kada ga je 2016. doveo iz Fiorentine u Frankfurt.

"Rebić je odličan igrač. Drago mi je da tako dobro igra na Svjetskom prvenstvu. Bio bi koristan svakoj momčadi, pa tako i nama'', otkrio je bivši hrvatski izbornik prilikom predstavljanja za novog trenera bavarskog sastava.

Rebić je trenutačno procijenjen na deset milijuna eura, međutim sasvim je sigurno kako ga Eintracht neće pustiti za manje od 20-25 milijuna eura.

Novi klub traži i Kovačić

Novi klub gotovo sigurno traži i Mateo Kovačić, koji je u nedavnom razgovoru za Marcu izrazio želju za odlaskom iz Real Madrida.

"U Madridu mi je jako lijepo, ali želim biti prvotimac. Najviše od svega volim nogomet i biti na terenu," rekao je.

Kovačić je u Real stigao 2015. iz Intera za 30 milijuna eura, ali se pored Luke Modrića, Tonija Korosa i Casemira nije uspio probiti do pozicije standardnog člana prve momčadi.

Za Kraljevski je klub u tri sezone upisao 109 nastupa i postigao tri gola osvojivši tri Lige prvaka i jedno prvenstvo. Nagađa se da bi se Kova mogao vratiti u Italiju, gdje je dvije sezone nosio dres Intera, no žele ga i mnogi klubovi iz Premiershipa.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović i prošlog su ljeta bili na izlaznim vratima Intera. No čini se kako će ovoga ljeta definitivno napustiti Nerazzurre.

Perišića se povezivalo s Manchester Unitedom, a u zadnje vrijeme talijanski novinari guraju ga u Bayern. Brozović je u siječnju bio pred vratima Seville, no transfer se nije realizirao. Najrealnija je opcija neki od engleskih klubova koji su ga i ranije željeli.

Perišić je u Inter stigao 2015. iz Wolfsburga za 16 milijuna eura, a nagađa se kako će Talijani sada za njega tražiti barem dvostruko više. Brozović je na San Siro stigao iz Dinama 2015. za oko osam milijuna eura. Inter bi na njemu mogao zaraditi barem tri puta više.

Možda i Luka napusti Real

Postoji i mogućnost da ovoga ljeta klub promijeni i Luka Modrić. Hrvatski kapetan u Rusiji igra fantastično i ne čudi što ga brojni europski velikani žele u svojim redovima. Španjolski mediji pišu kako je na Santiago Bernabeu stigla ponuda iz Bayerna, koji je nedavno preuzeo bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

Luka će uskoro imati 33 godine i nije nemoguće da potpiše posljednji veliki ugovor s nekim od europskih teškaša.

Posljednjih se mjeseci nagađa kako će ovoga ljeta Mario Mandžukić napustiti redove talijanskog prvaka Juventusa, čiji je član od 2015. godine, kada je za 19 milijuna stigao iz Atletico Madrida.

Za usluge Super Marija interes je pokazalo niz klubova, a financijski su svakako najprivlačnije ponuda iz Kine.

Odlazak Mandže gotova stvar

"Odlazak hrvatskog napadača na kraju sezone gotova je stvar. Čak i to što je kod trenera Allegrija bio jedan od ključnih igrača neće ništa promijeniti", objavili su nedavno talijanski mediji.

Mandžukić je navodno dobio ponude triju bogatih kineskih klubova, koji mu nude po 15 milijuna eura po sezoni, čime bi postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti. Zaradio bi i Juve jer Mandžukića važe ugovor do 2020. godine.

Milana Badelja već se duže vrijeme povezuje s Milanom, no navodno se u utrku za ovog 29-godišnjeg veznjaka uključila i Roma. Badelj je u Fiorentinu stigao 2014. i ovoga ljeta istekao mu je ugovor s Violama.

"Dopustite mi da vam kažem samo HVALA, napisano najvećim slovima: HVALA, FIRENCO! Bilo je nezaboravnih trenutaka, i dobrih i loših, ali uvijek smo ih proživljavali zajedno i ponosan sam što sam bio dio vas", poručio je nedavno Badelj.

Lovre Kalinić imao je odličnu sezonu u belgijskom Gentu, a sjajno je branio i protiv Islanda u susretu 3. kola skupine D. Kalinića su Englezi lovili i dok je branio za Hajduk. Tada je bio pred vratima Aston Ville, no posao je propao. Sada je Gentu navodno stiglo nekoliko zanimljivih ponuda, prije svih iz Watforda i Newcastle Uniteda.

Duje Ćaleta-Car također je imao sjajnu sezonu u austrijskom RB Salzburgu. Bio je stup obrane austrijskog prvaka, koji je odlično igrao i u Europskoj ligi doguravši do polufinala. Od ranije su za njega zainteresirani brojni njemački klubovi, a sada su se u utrku uključili Sevilla i Lazio. Spominje se iznos od 10 milijuna eura.

Šansa i za Pjacu

U novom klubu mogao bi završiti i Marko Pjaca, a sve se glasnije spominje ime Fiorentine.

Pjaca je u ljeto 2016. napustio Dinamo preselivši se u Juventus, a njegov uspon u redovima torinske Stare dame prekinula je teška ozljeda koljena. Nakon višemjesečnog oporavka Pjaca je posuđen Schalkeu, ali se u Bundesligi nije previše naigrao.

Sada mu slijedi povratak u Juventus i mali izgledi za ulazak u prvu momčad, pa je promjena kluba ili posudba realna opcija.

Vrlo je izgledno kako će klub promijeniti i veznjak Rijeke Filip Bradarić. Lista klubova koji ga žele poduža je, spominju se Talijani, Englezi, Portugalci. Navodno je najbliži portugalskoj Bragi koja nudi oko šest milijuna eura.

Za jedinog hrvatskog igrača koji je na SP-u u Rusiji, a još nije upisao niti minute na prvenstvu, Dominka Livakovića, velik interes pokazalo je nekoliko njemačkih klubova, a najglasnije se spominje Werder Bremen.

Prema podacima s transfermarkta, 23-godišnji vratar Dinama procijenjen je na 1,5 milijuna eura, no Modri ga sasvim sigurni ne bi pustili za takvu ''siću''.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider