Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuski mediji o polufinalu

Zemlja u kojoj se s posebnom pozornošću pratila pobjeda Hrvatske: "Kakva mentalna snaga. Oni sanjaju osvetu"

Pobjeda hrvatskih nogometaša u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva s posebnom je pozornošću dočekana u Francuskoj, zemlji koja će protiv Hrvatske zaigrati u velikom finalu u Moskvi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija ispisala je povijest i plasirala se u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Hrvatski nogometaši zvijezde su naslovnica ne samo hrvatskih nego i svjetskih medija, a posebnu pozornost Dalićevim izabranicima posvetili su, očekivano, Francuzi s kojima Hrvatska u nedjelju igra finale.

"Hrvatska, izvrsna momčad", piše na naslovnici L'Equpiea koji je Ivana Perišića proglasio junakom utakmice protiv Engleske.

Le Parisien na naslovnici mašta o pobjedi u nedjeljnom finalu i podsjeća na polufinalni susret iz 1998. godine. kada je Francuska pobijedila Hrvatsku rezultatom 2:1.

"Koja mentalna snaga u Hrvata", piše FranceFootball o hrvatskim nogometašima koji su, podsjećaju, nakon primljenog gola u petoj minuti i polufinalnog susreta s Engleskom našli snage da izjednače, a onda i pobijede.

Pobjeda hrvatske reprezentacije koja će, ponovimo to još jednom, 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužnjiki igrati u finalu protiv Francuske, glavna je vijest i za francuski dnevni list Le Figaro.

"Hrvatska sanja osvetu za 1998. godinu", piše Le Figaro u kojem vjeruju da nam u nedjelju slijedi finale koje će biti spektakl. "Predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, izabranici Zlatka Dalića svaki put su pokazali karater", navodi Le Figaro.

"Herojska Hrvatska zakazala je sastanak s Francuzima u finalu", piše Le Monde.

I dok Francuzi čekaju finale i nadaju se pobjedi, engleski mediji očajavaju.

"Novi slom Engleske", "Agonija u polufinalu Svjetskog prvenstva", "Hrvatska uzvratila i uništila engleske snove", "Gol u produžetku slomio srca nacije", samo su neki od naslova kojima su engleski mediji opisali polufinalni poraz njihove nogometne reprezentacije od Hrvatske u Moskvi.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider