Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapanjujući podatak

Analiza vratara: Od preostale osmorice, broj jedan za penale je - Danijel Subašić

Jedan od najprestižnijih svjetskih medija pozabavio se vratarima uoči četvrtfinalnih susreta Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri od osam utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučene su izvođenjem jedanaesteraca, zasigurno će tako biti i na nekima od preostalih susreta.

Uoči četvrtfinalnih susreta, od kojih će posljednji biti Hrvatska - Rusija, ESPN se pozabavio analizom vratara odnosno šansama pojedine reprezentacije da trijumfira ukoliko penali budu odlučivali.

Možda za neke i jest, ali za nas nije iznenađenje kako najboljim za branjenje penala smatraju Danijela Subašića.

"Nakon onog što je demonstrirao protiv Danske, nitko ne želi igrati protiv Hrvatske. Suba je bio glasan, zastrašujući, što je rezultiralo obranama Eriksenu, Jorgensenu i Schoneu. I dok brani za svoj Monaco poznat je kao vratar naspram kojeg imaju izvođači penala imaju strah. Uostalom, dovoljno je pogledati brojke. U proteklih šest sezona Subašiću su suparnici realizirali samo 58 posto jedanaesteraca, a to je prosjek kakvog nitko nema na Svjetskom prvenstvu", hvali ESPN Subašića.

Iza njega, na drugo mjesto su plasirali Jordana Pickforda, engleskog čuvara mreže s kojim bi Subašić mogao imati veliki vratarski obračun u polufinalu.

Lloris najlošiji, Akinfeev peti

Slijede Brazilac Alisson Becker, Urugvajac Fernando Muslera, a idući protiv Hrvatske, Rus Igor Akinfeev rangiran je na peto mjesto.

"Već je u suze bacio Španjolsku, a upisao je i dosad najspektakularniju obranu penala na ovom Svjetskom prvenstvu, protiv Iaga Aspasa. Posljednjih 14 godina je neprikosnoveni prvi vratar ruske reprezentacije", o Akinfeevu piše ESPN.

Šesto mjesto drži Thibaut Courtois, sedmi je Šveđanin Robin Olsen, a zanimljivo je kako je posljednji Hugo Lloris. Smatraju kako bi Didieru Deschampsu u slučaju penala bolje bilo zamijeniti vratara Tottenhama s PSG-ovim Alphonseom Areolom jer s Llorisom će na penale, vjerojatno, izgubiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider