Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nokautirali Porto

Španjolci kolo vode: I Malaga u četvrtfinalu Lige prvaka!

Na stadionu La Rosaleda Malaga i Porto odigrali su uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Porto s minimalnih 1:0 slavio u prvom susretu, Malaga je ove srijede na svom terenu pobijedila Portugalce s 2:0 i plasirala se u četvrtfinale.

Treba reći da je takav rezultat pravedan jer je Malaga bila daleko hrabrija i odlučnija, dok je Porto odlučio čuvati prednost iz prve utakmice, a razbudio se kasno, u završnoj fazi ogleda.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično neinteresantno do same završnice. Tada je prvo Saviola u 41. minuti postigao, činilo se, sasvim regularan pogodak, no sudac ogleda Rizzoli je primjetio prekršaj na vrataru Porta Heltonu, te je ponišio pogodak što je bila prilično sumnjiva odluka. No, pravda je zadovoljena samo 100-ak sekundi kasnije kada je sjajno s 20-ak metara iskosa potegnuo Isco i zabio u suprotni kut gostujućih vratiju.

Za Porto se ključni (negativni) trenutak dogodio na startu drugog dijela kada je u 49. minuti Belgijac Defour dobio drugi žuti karton. S igračem manje Porto je postao još nedorečeniji, dok je Malaga osjetila priliku i krenula još jače po drugi pogodak koji je donosio četvrtfinale.

Nakon nekoliko promašenih prilika u 77. minuti je Malaga došla do ključnog pogotka. Tek tri minute ranije u igru je ušao iskusni Roque Santa Cruz, a u 77. je sjajno reagirao nakon Iscovog kornera. Bio je najviši u skoku, te je glavom postigao zlatni pogodak.

Tek je tada Porto krenuo na sve ili ništa. Bilo je i vruće pred Malaginim vratima, zabio je Porto i jedan pogodak koji je poništen, no ostalo je 2:0 za Malagu i krenulo je veliko domaće slavlje.

Španjolska je time postala jedina nacija koja ima tri predstavnika među osam u četvrtfinalu Lige prvaka.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider