Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na rubu otkaza

Prosinečki u brizi: Hrvatski nogomet tone sve dublje!

Zaostaje sedam bodova, igrači mu se tuku, ali Prosinečki ostaje trener. Navijači tjeraju upravu Zvezde, ali ne i Žutog...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jutro nakon teškog poraza u derbiju od Partizana (0:2) trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije izašao u svoja omiljena mjesta, već je kavu pio sa suprugom Vlatkom, mamom Emilijom, bratom Danijelom i nekolicinom najbližih prijatelja u svojoj kući koja se nalazi iza Titovih Bijelih dvora na Dedinju.

"Nažalost, bili su bolji, to im se mora priznati. Nekako kao da se znaju više natjecati nego mi. Teško je dobiti derbi protiv Partizana ako promašiš jedanaesterac (pri rezultatu 0:0, nap. a.). Sreće mi ipak ovdje nedostaje, uvijek mi fali nešto jako malo",  rekao je Prosinečki te ponovio da uopće ne razmišlja o ostavci.

Delije ga podržavaju unatoč subotnjem porazu, no Prosinečki nije imun na samokritiku.

"Kao i svaki trener, živim od rezultata. No, kada govorimo o subotnjoj utakmici, taktički si nemam što zamjeriti."

Rasulo je i među Zvezdinim igračima. Na kraju utakmice došlo je do fizičkog obračuna između kolumbijskog napadača Borje i stopera Vilotića. Borja je najavio odlazak iz Beograda jer misli da njega i ostale strance domaći igrači bojkotiraju.

"Imam stanovitih problema, ja sam Vilotića jednom već prekrižio, a oni (uprava, nap. a.) vratili su ga. Ako me ne smijene, u zimskom prijelaznom roku inzistirat ću na svojim imenima."

Prosinečkog su zabrinule i Dinamove loše igre u Ligi prvaka.

"Real je u ovom trenutku u najboljoj formi od svih svjetskih momčadi. Poraz je težak i bolan, no mene puno više brine kako je Dinamo loše izgledao u Amsterdamu. Tamo je Dinamo nekada pobijeđivao, a sada je izgubio 0:4, meni je to pokazatelj kako smo sve dalje od europskog vrha i kvalitete." (I.M./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider