Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni i dalje navijaju za...

Olić otkriva Nijemcima: Supruga i najmlađi sin u nedjelju kontra njega

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić (34) nastupit će ovoga peta u utakmici 14. kola njemačke Bundeslige, u sklopu kojeg će Wolfsburg dočekati njegov bivši klub HSV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olić je u razgovoru za njemačke medije otkrio kako se trenutno osjeća, kakvi su njegovi planovi za budućnost, te što će napraviti ukoliko zabije svom bivšem klubu: "Nisam više mlad. Mojem je tijelu potreban dan više da bi se regeneriralo, što u prošlosti nije bio slučaj. No i dalje se osjećam sjajno na travnjaku. Mnogi su me već otpisali i pitali se zašto sam reprezentaciji tako važan s 34 godine", rekao je Olić, koji je ove sezone u 13 nastupa postigao šest pogodaka.

"Olić i dalje pruža neumorne partije. Trči, bori se rukama i nogama, a njegove mogućnosti pritiska na suparničkoj polovici su i dalje nevjerojatne. Nakon što postigne pogodak trči preko cijelog travnjaka poput dječaka. U prosjeku pretrči 10-ak kilometara, baš kao i najbolji strijelac lige Robert Lewandowski (25 godina)", piše njemački Welt.

Koja je tajna Olićeva uspjeha?

"Iako imam 34 godine, želim nastaviti napredovati i učiti. Svaki put kada radimo test fizičke spreme u Wolfsburgu ja sam jedan od trojice najspremnijih. Uvijek sam se borio u karijeri i ništa me nije moglo zaustaviti, pa čak ni ozljede", izjavio je Olić, koji u petak dočekuje HSV, klub za koji je nastupao od 2007. do 2009. godine, prije nego što je potpisao za minhenski Bayern.

"Tri godine provedene u Hamburgu bile su moje najbolje u Njemačkoj. Moja supruga i najmlađi sin su i dalje veliki navijači HSV-a. Ako zabijem u petak, neću slaviti, ali volio bih da zabijem, ali prije svega da pobijedimo", zaključio je Wolfsburg.

Nakon 13 odigranih kola Wolfsburg zauzima visoko peto mjesto bundesligaške ljestvice s 22 boda na svom kontu. HSV, za koji će vjerojatno nastupiti Milan Badelj i Ivo Iličević, je trenutno 11. s 15 bodova na svom kontu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider