Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bajoslovna plaća

Ferguson daje bogatstvo za Modrića: Maminjo već bio na pregovorima u Londonu!

Manchester United priprema ponudu od 60 milijuna eura, prenose engleski mediji već duže vrijeme poznate transferne spekulacije koje ovih dana dobivaju konkretnije obrise.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alex Ferguson još je prošle sezone izjavio kako Modrića smatra najboljim veznjakom u Primiershipu, pa ne iznenađuje što ga vidi kao idealnom zamjenom za Paula Scholesa, koji se nedavno vratio na teren iz mirovine, ali jasno je da nije dugoročna Fergusonova opcija.

Ferguson je prošloga ljeta opipavao bilo čelnika Tottenhama Daniela Levyja, no povukao se nakon što je Chelsea „istresao“ konkretnu ponudu. Tottenham je na kraju odbio Chelseajevih 50 milijuna eura, a Modrić je tom odlukom bio poprilično razočaran. No, sada je, prema izvješćima koje stižu iz Engleske, sretan što nije prešao u redove gradskog rivala Spursa. Jasno je i zbog čega, Chelsea grca u problemima, pitanje je hoće li se uspjeti plasirati u Ligu prvaka, a mladi portugalski stručnjak Andre Villas-Boas na rubu je otkaza.

U međuvremenu je i United popio „gorku pilulu“ u Ligi prvaka ispavši već u prvoj fazi natjecanja u srazu s „malenim“ Baselom. Fergusonu je definitivno postalo jasno da mora pronaći adekvatno pojačanje u srednjem redu, gdje, očigledno, nema potrebitu kvalitetu za dvoboje s najvećim europskim momčadima. Nedostatak kvalitete u srednjem redu jedan je od razloga zbog čega se Scholes naprasno vratio na travnjak, iako je krajem prošle sezone objelodanio odlazak u mirovinu.

Daily Mail u izdanju od nedjelje donio je tekst u kojem stoji kako je Ferguson čvrsto odlučio u ljetnom prijelaznom roku dovesti Modrića, a za to je pripremio „60 milijuna razloga“ za čvrstog i lukavog pregovarača kakav je Daniel Levy. Da se po tom pitanju nešto kuha GOL.hr pisao je već prilikom posljednjeg posjeta Zdravka Mamića Londonu, kada je u javnost puštena informacija kako je Maminjo u englesku prijestolnicu otputovao zbog možebitnog transfera Šime Vrsaljka i Matea Kovačića u Manchester City ili Arsenal.

Međutim, prema našim informacijama, izvršni predsjednik Dinama iskoristio je taj poslovni put za razgovor s predstavnicima Manchester Uniteda oko mogućeg transfera Luke Modrića na Old Trafford. Naravno da Maminjo nije propustio o Modriću porazgovarati niti s menadžerima Manchester Cityja, no prema informacijama od našeg dobro obaviještenog izvora Ferguson je puno zagrijaniji za Modrića od Roberta Mancinija, a sam Modrić najradije bi nastavio karijeru u Unitedu. Navodno su United i City sklopili džentlmenski pakt po tom pitanju.

Za United bi zasigurno bila jeftinija opcija Wesley Sneijder, za kojeg Inter traži 40 milijuna eura, no Nizozemac traži astronomsku tjednu plaću od 300.000 eura, dok bi prema kalkulacijama engleskih medija Modrićeva plaća trebala iznositi duplo manje, odnosno negdje oko 145.000 eura.
Poznavajući pregovaračke sposobnosti Zdravka Mamića, koji još uvijek neizravno vodi brigu o Modrićevoj karijeri, sumnjamo da će propustiti „iskamčiti“ još nekoliko tisućica više, posebice ako je istina da Sneijder traži čak duplo veću plaću. Možda bi se mogli naći negdje na pola puta. Uostalom, Modrić je u ovom trenutku „hit-igrač“ i trenutačno na tržištu nogu bolje kotira od Sneijdera, koji u posljednje vrijeme i ne igra u nekoj naročitoj formi, pa je i red da hrvatski veznjak ima barem podjednaka primanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider