Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak na klupu?

Cico sasvim otvoreno: Želim voditi Hrvatsku na SP u Brazilu!

Zakuhava se priča oko nasljednika Slavena Bilića na klupi hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cico Kranjčar, aktualni izbornik Crne Gore, neporaženi čovjek kvalifikacijskih ciklusa, s mrljom sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, bio je na ždrijebu u Brazilu. I nakon povratka bez razmišljanja otkrio:

"Vidim se na klupi Hrvatske! Ne bježim od toga, moji rezultat najbolje govore o meni. Uostalom, vjerujem i da HNS razmišlja o meni", kazao je Kranjčar, te je potom definirao trogodišnji plan:

>> Ćiro otvoreno o nogometnim pitanjima: Igor Štimac treba biti sljedeći izbornik!

"Odlazak na Europsko prvenstvo s Crnom Gorom, pa potom odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu s Hrvatskom! E, to bi bila idealna kombinacija koja mi se sviđa. Da, nemam što kriti, želim voditi Hrvatsku prema Brazilu i smatram da imam sve reference za to!"

Prokomentirao je skupine Crne Gore i Hrvatske.

"Skupina u kojoj je Crna Gora za nijansu je lakša od hrvatske. S Engleskom, Ukrajinom i Poljskom ravnopravno će se Crnogorci boriti za prvo mjesto. A u skupini Hrvatske nema laganih suparnika. Dvoboji sa Srbijom bit će više od igre, Škotska i Belgija se dižu, Makedonija je izuzetno opasna, a Wales je najslabiji, ali bit će izuzetno neugodan na svom terenu. Neće biti mjesta za kikseve, poput onog s Gruzijom. No, Hrvatska je nabolja u skupini, ima sve za osvajanje prvog mjesta, to je ono što je sigurno", kaže Kranjčar.

Brazil ga se dojmio na prvi pogled.

"U Brazilu je lopta prva igračka i to je ono što nedostaje nama u Europi. Baš sam u Brazilu dobio motivaciju da tamo budem za tri godine kao izbornik", rekao je Kranjčar. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider