Automoto
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Automoto

Spektakularna pobjeda Hamiltona u Belgiji!

Britanac Lewis Hamilton u uzbudljivoj je završnici došao do trijumfa na kišom natopljenoj stazi Spa Francorchamps u Belgiji. Ferrarijev Felipe Massa zauzeo je drugo, a BMW-ov Nick Heidfeld treće mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas smo imali prilike gledati jednu od najuzbudljivijih završnica u posljednjih 10 godina utrke formule 1. Kimi Raikkonen vodio je tijekom cijele utrke, nakon što je u prva dva kruga uspio proći Massu i Hamiltona. Finac je bio vodeći sve do 6 krugova prije kraja, no tada je počela padati kiša, a svi su vodeći vozači bili na gumama za suho.

Uslijedila je prava drama. Izlijetali su i Hamilton i Raikkonen po užasno teškim uvjetima za vožnju, da bi na kraju Finac završio u ogradi i njegov je nastup bio završen. Hamilton je ipak uspio dovući svoj bolid do cilja i upisati veliku pobjedu, dok je nesreću svog timskog kolege iskoristio Massa, koji je na kraju završio drugi.

Drama se odvijala i iza leđa vodećih. Nick Heidfeld je bio najlukaviji čovjek na stazi. Promijenio je gume kad je počela padati kiša i onda je u slalomu prešao čitav niz vozača te je na kraju zauzeo treće mjesto. Slično je napravio i Fernando Alonso, koji je završio kao četvrti. Bodove su još svojili Vettel, Kubica, Burdois i Glock.

>> Rezultati VN Belgije

U ukupnom poretku vodi Hamilton sa 8 bodova prednosti ispred Masse, pet utrka prije kraja. Nakon ovog odustajanja Raikkonen ima 23 boda zaostatka i teško će se ponovo uključiti u borbu za naslov.

Sljedeća utrka vozi se već za tjedan dana u Monzi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider