Automoto
SPORTOVI
Automoto

F1: Hamiltonu pobjeda na kišnom Silverstoneu

Lewis Hamilton došao je do svoje treće ovosezonske pobjede na kišom natopljenoj domaćoj utrci, ispred Heidfelda i Barrichella. Nakon Silverstonea, u ukupnom poretku Hamilton, Massa i Raikkonen imaju jednak broj bodova na vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jaka kiša obilježila je današnju Veliku nagradu Britanije, voženu na stazi Silverstone. Po teškim uvjetima najbolje se snašao domaći vozač Lewis Hamilton, koji je i u prošlosti pokazao da je najbolji kad je staza mokra. Britanac je odmah na početku utrke prešao timskog kolegu Heikkija Kovalainena i nakon toga nije ispuštao vodstvo do kraja.

Gledatelji su mogli vidjeti pregršt izlijetanja i pretjecanja tijekom utrke, a osim sjajnog Hamiltona utrku su obilježili i Nick Heidfeld u BMW Sauberu te Rubens Barrichello u Hondi, koji su se fenomenalno snašli kad je kiša najviše pljuštala. Njihova dobra vožnja nagrađena je mjestima na pobjedničkom postolju.

Kimi Raikkonen morao se zadovoljiti tek četvrtim mjestom, a prvi sa starta Heikki Kovalainen bio je peti. Fernando Alonso u Renaultu nije vozio briljatno po uvjetima koji mu inače odgovaraju, pa je na kraju jedva uspio zadržati šesto mjesto, ispred Talijana Trullija i Japanca Nakajime.

Najviše su razočarali Felipe Massa i Robert Kubica, koji nisu uspjeli doći do bodova. Massa je danas izletio bezbroj puta i završio je među zadnjima, a Kubica je bio dobar, no izletio je tijekom najjačeg pljuska i to je bio njegov kraj. Piquet je također ispao iz trke dok je bio u samom vrhu, a jučerašnji junak Mark Webber danas se uglavnom isticao izlijetanjima.

U ukupnom poretku situacija se zakomplicirala do kraja. Hamilton, Massa i Raikkonen imaju po 48 bodova, a Robert Kubica ima 46. Nick Heidfeld s novih 8 osvojenih bodova približio se vodećima, te ima 36 bodova.

>>Službeni rezultati utrke u Silverstoneu

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u njemačkom Hockenheimu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider