Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rapsodija KaUBOJA

Hrvatska briljirala i pregazila Bjelorusiju uoči susjedskog derbija sa Srbijom!

Hrvatski rukometaši pobijedili su Bjelorusiju čime su stigli na prag drugog kruga Europskog prvenstva.

Hrvatski su rukometaši i u drugoj utakmici Europskog prvenstva pokazali zašto su favoriti skupine A. Nakon pobjede protiv Crne Gore u četvrtak, ove subote teško je stradala Bjelorusija rezultatom 31:23.

Hrvatska sada ima dvije pobjede i ukoliko večeras Crnogorci pobijede Srbiju gurnut će Hrvate na sigurno prvo mjesto čak i utakmicu prije kraja. U tom slučaju će utakmica između Hrvatske i Srbije u ponedjeljak biti za nas nevažna. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Hrvatska je krenula fenomenalno u dvoboj, vrlo brzo su hrvatski rukometaši napravili veliku razliku od pet golova, a zatim je došlo do neobjašnjivog pada koncentracije, što su Bjelorusi iskoristili i smanjili na minimalan zaostatak. Ipak,dokraja poluvremena Kauboji su još jednom zaigrali ozbiljnije i s uvjerljivih pet golova otišli na odmor. Početkom drugog dijela, kao i u dvoboju s Crnogorcima, Hrvatska je prelomila utakmicu i stigla do deset razlike prednosti.

Hrvatska je sjajno počela utakmicu, već u 12. minuti prednost je iznosila 7-2 s nekoliko vrlo laganih golova. Ipak, Bjelorusi promjenom vratara i serijom 4-0 stižu na minimalni zaostatak (7-6), što je prisililo Červara na minutu odmora. S dva uzastopna gola Karačića Hrvatska u 26. minuti stiže do tri gola razlike (11-8), a Cindrić u zadnjoj sekundi postavlja konačnih 15-10 u prvom poluvremenu.

Hoće li Hrvatska nakon dvije pobjede slaviti i protiv Srbije?

Ukupno glasova:

Kauboji lome protivnike nakon odmora

Duvnjak, Mandić i Stepančić na samom početku drugoga dijela dižu prednost na velikih 18-10. U 41. minuti Marić postiže gol za 22-14, a bila je to prva primljena lopta i šut na utakmici nekog od naših pivota. Nakon što je prednost dignuta na 10 razlike (24-14), Červar se odlučio odmarati najvažnije igrače Duvnjaka, Horvata i Cindrića, a pričuve su rutinirano završile utakmicu za pobjedu Hrvatske, koja praktički znači plasman u drugu fazu.

Kod Hrvatske je Igor Karačić postigao 6 golova, Luka Stepančić 5, Domagoj Duvnjak 4, a Luka Cindrić i David Mandić po dva gola, dok je Marin Šego imao 7 obrana. Kod Bjelorusa je Mikita Vajlopau zabio 8 golova.

HRVATSKA - BJELORUSIJA 31-23

Pred 5000 gledatelja u dvorani Stadthalle Graz sudile su francuske sestre Bounaventura.

HRVATSKA: Šego 7 obrana, Ašanin; Marić 2, Duvnjak 4, Hrstić, Stepančić 5, Horvat 2, Šarac 2, Karačić 6, Musa , Mamić 1, Cindrić 3, Matanović 1, Mandić 3, Ravnić 1, Šipić 1

BJELORUSIJA: Soldacenka, Mackevič; Kuleš 2, Puhovski, Šilovič 1, Jurinok 2, Vajlupov 8, Karaljok 5, Brovka 2, Baranov, Šumak, Bohan, Lukjančuk, Podšivalov 1, Nikuljenkov, Gajdučenko 1.

HRVATSKA - BJELORUSIJA {{score}}

Rezultati by SofaScore

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider