Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Doktorska dizertacija"

Rukometni velikani: "Duvnjak je daleko najbolji rukometaš svijeta, a Euro mora završiti happy-endom"

Trijumf Kauboja u polufinalu Europskog prvenstva oduševio je cijelu zemlju, a posebno naše rukometne velikane. Marko Šepat donosi reakcije kvarteta koji je s Hrvatskom osvajao zlatne medalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dramu Kauboja s Norvežanima proživljavale su i brojne hrvatske rukometne legende. Dva osvajača olimpijskog zlata iz Atlante 96., nude slikovit opis:

"Nikada nisam ni igrao, ni vidio tako tešku i neizvjesnu utakmicu, koju su naši odigrali protiv Norvežana. To je bio jedan triler, horor", kazao je Patrik Ćavar, a na njega se nadovezao Zlatko Saračević:

"Onaj zadnji produžetak je izgledao kao dva grogirana boksača, koji su oboje u nokdaunu, samo se čeka tko će pasti."

Srećom, pala je Norveška. A sreću su Kauboji zaslužili, smatra Davor Dominiković.

"Jednostavno, sreću treba zaslužiti, sreću treba isprovocirati, neke stvari koje su u prošlosti otišle na stranu protivnika, u polufinalu su otišle na našu stranu hvala Bogu."

Dominiković: Ovo kako Duvnjak igra obranu 5-1, to je doktorska dizertacija

Momčadski duh ono je što krasi Kauboje, ali dileme nema kada se priča o lideru.

"Domagoj Duvnjak, kao lider te generacije i čovjek koji ovaj turnir igra na jednom vrhunskom nivou. Ovo kako on igra na prednjem u 5-1, to je doktorska dizertacija", smatra Dominiković.

"Mislim da je Domagoj Duvnjak u ovom trenutku daleko najbolji rukometaš svijeta. Maksimalno je kompletirao svoju igru, zabija, asistira, preuzima odgovornost na sebe", prisnažio je Ćavar.

Zlatko Saračević istaknut će još jedno ime:

"Meni je baš osobno jako, jako drago za Musu da je on taj, jer prije par godina u Francuskoj nije zabio gol u zadnjoj sekundi, isto protiv Norveške, pa je bio sedmerac... Vratilo mu se."

Dnevnik Nove TV posjetio roditelje Željka Muse

Jedinstven je ipak stav da glavna snaga Kauboja leži u sljedećem:

"Ako se sjetite onih utakmica protiv Njemačke -5, protiv Španjolske -6 i povratak, dakle to je pokazatelj jednog karaktera, vjere u sebe, vjere stožera, igrača, jedne simbioze..."

Kelentrić: Vratari opet trebaju biti na visokom nivou

U finalu čekaju Španjolci, što i kako u novom dvoboju protiv njih?

"Ponovo vratari trebaju biti na visokom nivou, trebamo smanjiti broj tehničkih grešaka, ipak je ovo kraj prvenstva, igrači su umorni, iscijeđeni, ali trebaju naći one zadnje atome snage da pokušamo doći do tog europskog zlata."

Da bi vratari mogli biti jako važan faktor finala, razmišlja i Mario Kelentrić koji je radio sa Šegom i Ašaninom.

"Možemo govoriti o Perezu de Vargasu i Corralesu, o vratarima Barcelone i PSG-a, tako da imaju puno više iskustva, ali mi imamo tandem koji je jako dobar. Imamo Šegu koji je gladan uspjeha, koji je gladan da osvoji nešto s reprezentacijom, dugo godina je bio zapostavljan, nije dobio priliku, zadnje dvije godine je dobio i maksimalno iskoristio."

Optimističan oko hrvatskog osvajanja Europe je i Dominiković...

"Smatram da imamo velike šanse i da jednostavno nakon ovakvog turnira, to mora završiti happy-endom.

Ipak će na to dodati:

"Ali što se mene tiče iskreno, i da ne bude, kapa do poda svima, izborniku, stožeru, svim igračima od prvog do zadnjeg, ljudima koji su u stožeru, fizioterapeutima, doktorima, ljudima koji odrađuju posao onaj nevidljivi..."

Slažemo se. Već sad kapa do poda svima, ali neka bude happy-end.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider