Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Neopisivo sam sretan"

Rukometaši dan nakon epske pobjede najavili finale: "Treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage"

"Malo smo slabije spavali, ali slatko smo spavali, s medaljom. Fenomenalan osjećaj", poručio je kapetan Duvnjak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija će u nedjelju igrati finale Europskog rukometnog prvenstva u Stockholmu protiv Španjolske, a hrvatski reprezentativci su sretni što je Hrvatska konačno stigla do finala i spremni su za poznatog suparnika.

"Malo smo slabije spavali, ali slatko smo spavali, s medaljom. Fenomenalan osjećaj, nismo ga imali od 2010. godine, i sretan sam što smo ga ponovili, nadam se da nije zadnji put. Krenuli smo s 5-1 obranom protiv Španjolaca prošlu utakmicu, ali nije funkcionirala pa je izbornik promijenio u 6-0. Vidjet ćemo, izbornik će odlučiti s kojom obranom ćemo igrati. Trebamo se dobro pripremiti, Španjolska je fenomenalna reprezentacija, ali i mi smo dobri, i mislim da će to biti jedna lijepa utakmica", kazao je Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

gol expired Pobjeda Hrvatske burno se slavila i u Banjoj Luci, Vujović poručio: "Ne treba nam pratnja policije" divider

"Neopisivo sam sretan kao i cijela ekipa, svi smo dali doprinos za ovo finale, ovo je timska pobjeda. Nema odustajanja, nema straha, ovo su naši trenuci, izdržati do kraja. O Španjolcima se sve zna, tko puca, tko dodaje na pivota, treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage, poginuti na terenu da bismo ispunili cilj, a cilj je od početka prvenstva bio pobjediti svaku sljedeću utakmicu", nadovezao se Željko Musa.

Španjolska brani naslov iz Hrvatske

Bit će to osmo finale Hrvatske na velikim natjecanjima. Dvaput je Hrvtska bila u finalu Olimpijskih igara i oba puta je otišla do kraja. Tri puta su hrvatski rukometaši igrali finale Svjetskih prvenstva, a zlato su osvojili samo iz prvoga 2003. godine u Portugalu. Ovo je treće finale na europskim prvenstvima. Jednom je kobna bila Danska 2008. godine u Lillehameru 20:24, drugi put Francuska u Beču 2010. godine, 21:25, a sada se hrvatski rukometaši nadaju da će biti "treća sreća".

gol expired Ovako su Norvežani predstavili Červara uoči utakmice: "Skandalozan trener, rasizam, prijetnje…'' divider

Španjolska brani naslov europskog prvaka iz Zagreba od prije dvije godine. Posljednja reperezentacija koja je uspjela obraniti naslov bila je Švedska 2002. godine.

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

Ukupno glasova:

Španjolska i Hrvastka su do sada ukupno igrale 24 puta. Hrvatska je mnogo uspješnija sa 15 pobjeda. Dvaput je bilo neodlučeno, a sedam pobjeda ima Furija.

gol expired Rukometni svijet poklonio se Hrvatskoj: "Malo momčadi ima takav karakter. To je u njihovim genima" divider

Hrvatska se protiv Španjolaca borila još tri puta izravno za velike medalje. U Pekingu na Olimpijskim igrama Hrvatska je izgubila susret za broncu sa 29:35. Četiri godine kasnije Hrvatska je bila bolja sa 31:27 u borbi za medalju istoga sjaja u Beogradu na Europskom prvenstvu. Posljednji direktni susret za medalju bio je onaj u Herningu na Europskom prvenstvu 2014. godine, kada su Španjolci također slavili sa 29:28.

Točno stoti nastup Hrvatske na europskim prvenstvima

Španjolskoj je ovo šesto finale europskih prvenstava, ali su tek iz petog pokušaja uspjeli su postati europski prvaci, u Hrvatskoj 2018. godine.

Obje reprezentacije su do finala stigle sa sedam pobjeda i jednim remijem. Španjolska je redom rušila Latviju 33:22, Njemačku 33:26,Nizozemsku 36:25, Češku 31:25, Austriju 30:26, Bjelorusiju 37:28, da bi u posljednjem susretu prije polufinala gdje su dobili Sloveniju odigrali neodlučeno s Hrvatskom 22:22.

gol expired Španjolci najavili finale, znaju što ih čeka: ''Ne znam kako Hrvati uvijek to uspijevaju'' divider

Postigli su 256 pogodaka, uz 68 posto realizacije. Hrvatska je pak dala 207 pogodaka i imala 59 posto učinkovitosti. Ali hrvatska je reprezentacija primila samo 184 pogotka u osam utakmica ili u prosjeku 23 po susretu.

Bit će to inače točno stoti nastup Hrvatske na europskim prvenstvima, a do sada je ostvarila 60 pobjeda, 8 remija i 31 poraz.

Finalni susret između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u nedjelju od 16.30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider