Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uh, kako se zakuhalo...

Šok za olimpijske pobjednike i svjetske prvake: Na "domaćem" terenu Euro otvorili porazom!

Aktualni rukometni vladari izgubili su u prvom kolu skupine E Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu skupine E rukometnog Eura jedan od najvećih favorita za sam vrh, reprezentacija Danske, poražena je od Islanda u Malmöu. Islanđani su slavili s 31:30.

Danci su uoči Europskog prvenstva najavljivali da žele kompletirati hat-trick i aktualnom olimpijskom i svjetskom zlatu pridodati i ono europsko, ali poskliznuli su se već na prvoj prepreci.

Premda se ova skupina igra u Švedskoj, Danska je ovdje neslužbeni domaćin jer Malmö je samo 15-ak minuta vožnje mostom udaljen od glavnog danskog grada Kopenhagena.

Čudesni Palmarsson

Međutim, niti to im nije pomoglo protiv žilavih i nepredvidih Islanđana koje je predvodio fenomenalni Aron Palmarsson, postigavši čak 10 golova.

Igralo se gol za gol od početka, a sve do sredine drugog poluvremena nijedna reprezentacija nije imala prednost veću od dva pogotka. Tada su se Islanđani uspjeli odvojiti prvi put na +3 (27:24), u još nekoliko navrata su to imali, a paralelno je u redovima Danaca rasla nervoza. Pokušali su u finišu na krilima nekoliko tisuća svojih navijača Danci doći barem do boda, ali nisu uspjeli.

Mikkel Hansen je s devet bodova predvodio Dansku koja se već poslije prvog kola našla u nezavidnoj situaciji i više nema pravo na kiks. U drugom kolu u ponedjeljak Dance čeka ogled s Mađarskom koja je u prvom kolu pobijedila Rusiju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider