Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedva čekamo, naprijed Hrvatska!

Ludih 365 dana slijedi za Kauboje: Triput u akciji na velikoj sceni

Kao i uvijek kad je olimpijska godina u pitanju, za rukometaše će biti vrlo sadržajan period između dvaju velikih natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko rukometno prvenstvo je završilo, ali zbog činjenice da je ovo godina u kojoj se održavaju Olimpijske igre nećemo morati čekati punu godinu dana da opet vidimo na djelu hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Štoviše, dva turnira od iznimne važnosti već su osigurana, a nadamo se da će biti i treći.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre...

Kauboji će se sada nakon nekoliko dana odmora vratiti u svoje klubove, a onda u travnju ponovno okupiti uoči olimpijskog kvalifikacijskog turnira koji će se održati od 17. do 19. travnja u Parizu.

Od petka do nedjelje, u tri dana - Francuska, Hrvatska, Portugal, Tunis - odmjerit će snage svatko sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman na Olimpijske igre.

gol expired Jako težak put do Olimpijskih igara: Hrvatskoj prijete najteži mogući domaćin i hit Eura divider

Ako rasplet u Parizu bude onakav kakav priželjkujemo, a to je da Hrvatska bude među dva putnika za Tokio, onda ćemo usred ljeta pratiti Kauboje na putu do nove olimpijske medalje.

... pa, nadamo se, Olimpijske igre...

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se od 24. srpnja do 9. kolovoza, a rukometni turnir bit će u istom formatu kao i dosad: ukupno 12 reprezentacija bit će podijeljeno u dvije skupine s po šest, a prve četiri iz svake skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu. 

gol expired Opet će biti invazija Hrvata: Nova prilika za europsko zlato bit će u susjedstvu divider

Rukomet na Olimpijskim igrama u Tokiju započinje 25. srpnja i sve utakmice igrat će se svaka dva dana. Četvrtfinale je na programu u utorak 4. kolovoza, polufinale u četvrtak 6. kolovoza, a utakmica za broncu i finale u subotu 8. kolovoza.

... i Svjetsko prvenstvo

Kad Igre završe, igrači se vrate u svoje klubove i započnu novu sezonu, neće proći dugo prije još jednog velikog izazova. Riječ je o Svjetskom rukometnom prvenstvu koje će se od 14. do 31. siječnja 2021. održati u Egiptu.

Hrvatska je drugim mjesto na netom završenom Euru izborila plasman na svjetsku smotru i neće morati igrati kvalifikacije.

Inače, SP u Egiptu 2021. bit će prvo u proširenom izdanju i na njemu će nastupiti čak 32 reprezentacije. Međunarodna rukometna federacija (IHF) s proširenjem želi popularizirati rukomet u većem broju država, a u sklopu te njihove inicijative priliku da se pokažu na velikoj sceni dobit će reprezentacije poput Zelenortskih Otoka, Demokratske Republike Kongo, Urugvaja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider