Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jedva čekamo!

Hrvatska saznala protivnika u finalu: U velikom revanšu okršaj dvije najbolje reprezentacije Eura!

Hrvatska će u finalu Eura u nedjelju igrati protiv Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove nedjelje od 16:30 u velikom finalu Europskog prvenstva igrat će Hrvatska i Španjolska. Naši su rukometaši pobijedili Norvešku nakon dramatičnih 80 minuta, a Španjolci su nakon toga izbacili Sloveniju s 33:32 koja će za broncu u subotu igrati protiv Norvežana.

Španjolci su se prvi put odvojili na tri pogotka prednosti u 19. minuti, koju su do poluvremena povećali na +5 (20-15) i održavali je do 54. minute. U samoj završnici Slovenci su stigli do zaostatka od jednog pogotka, ali je golom Alexa Dujshebaeva Španjolska zapečatila prolaz u svoje drugo uzastopno finale Europskog prvenstva, a ukupno šesto.

gol expired Norveški kapetan omalovažavao hrvatskog igrača, a zvijezda priznala: "Naš san je srušen" divider

Za pobjedu Španjolaca najzaslužniji su bili Angel Fernandez, Raul Entrerrios i Dujshebaev svaki sa po šest pogodaka. Strijelce Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa sedam golova, a šest je postigao Blaž Janc.

Druga utakmica u pet dana sa Španjolcima

Finale Hrvatske i Španjolske bit će repriza utakmice posljednjeg kola drugog kruga koja je završila 22:22. Bila je to utakmica za prvo mjesto, a bolja gol-razlika na kraju je Španjolce odvela na Slovence, a nas s drugog mjesta na favorizirane Norvežane. 

gol expired Norveški mediji kritiziraju svog tragičara, ali i odaju počast Hrvatskoj: "Oni su na drugoj razini" divider

To su jedine dvije neporažene reprezentacije na Euru i jedna od njih postati će prvak Europe bez ijednog poraza. Za razliku od prve utakmice, u ovoj će se itekako imati za što igrati.

Španjolska je aktualni prvak Europe, dok Hrvatska nikad nije uspjela osvojiti zlatnu medalju na Europskom prvenstvu kojeg je organizirala dva puta, posljednji put baš prije dvije godine kada su do kraja otišli Španjolci u zagrebačkoj Areni.

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider