Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Portugal bolji od BiH

Triler utakmica u skupini s kojom se križa Hrvatska: Veliki preokret i pobjeda Češke!

Na Europskom prvenstvu u rukometu odigrane su još tri utakmice drugog kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini B, iz koje će hrvatska rukometna reprezentacija doznati dva suparnika u drugom krugu Europskog prvenstva, Češka je pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 27:25 i tako ostala u igri za jedno od prva dva mjesta koja vode dalje.

Bila je to prilično luda utakmica u kojoj su Makedonci u prvom poluvremenu odigrali strašnu obranu, dozvolivši Česima da im postignu samo devet pogodak. Rezultat tog prvog dijela bio je 11:9 za Sjevernu Makedoniju, ali u nastavku je Češka izvela veliki preokret.

U jednom trenutku, 10-ak minuta prije kraja, Česi su imali +4 (22:18), Makedonci su se uspjeli vratiti u egal, ali ne i ostati neporaženi.

Česi su imali dovoljno koncentracije u samom finišu i uzeli su svoje prve bodove na ovom Euru, nakon što su u prvom kolu poraženi od domaćina Austrije.

Dvije najbolje reprezentacije iz skupine B će se plasirati u drugi krug gdje će zajedno s dvama najboljim ekipama iz skupina A i C stvoriti novu grupu koja će se igrati u Beču. Svi oni će se u austrijskoj prijestolnici boriti za jedno od prva dva mjesta u toj skupini i plasman u polufinale.

Andre Schmid postigao čak 15 golova

U drugom dijelu ždrijeba, u skupini D, Portugal je pobijedio Bosnu i Hercegovinu s 27:24 dok je u sklopu drugog kola skupine F Švicarska bila bolja od Poljske s 31:24.

Kod Portugalaca je Portela postigao 10 golova, a Prce je s pet pogodaka bio prvi strijelac kod BiH.

Andre Schmid je postigao čak 15 golova za Švicarce.

 

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider