Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
karalek i kuleš ključni igrači

Nikada nismo izgubili, ali Červar i igrači biranim riječima i s puno opreza o Bjelorusima

Izbornik Hrvatske Lino Červar upozorava na snagu bjeloruske reprezentacije s kojom Kauboji igraju ove subote.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je otvorila Europsko prvenstvo pobjedom protiv Crne Gore (27:21), hrvatsku rukometnu reprezentaciju u subotu očekuje ogled protiv Bjelorusije koja je u prvom kolu slavila protiv Srbije (35:30).

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

“Bjelorusija ima organiziranu igru za sve obrambene sustave. Ova će utakmica tražiti iznimnu taktičku disciplinu, osim borbenosti, vraćanja, brzi centar, tu tranziciju, tu kontru. To će trebati nekako riješiti jer inače, bit će vrlo teško tu utakmicu privesti kraju. Naravno, nadam se i pozivam i pomoć gledatelja," kazao je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska ima odlična iskustva s Bjelorusijom jer u 12 dosadašnjih utakmica nikada nije izgubila.

gol expired Karačić o novom ispitu za Kauboje: "Gledao sam ih uživo, odlična su reprezentacija" divider

Naši rukometaši su slavili deset puta, a dva susreta završena su neodlučeno. Od toga četiri puta se igralo na europskim smotrama i sve ih je dobila Hrvatska. Posljednji susret odigran je prije dvije godine u Zagrebu i završen je pobjedom izabranika Line Červara sa 25:23.

Najopasniji igrači su im 23-godišnji kružni napadač Artsem Karalek koji igra u poljskom Vive Kielceu, a smatraju ga jednim od najboljih mladih pivota svijeta. Iz Vive Kielca dolazi i Uladislau Kuleš, još jedan jako mladi igrač. Ima 23 godine, a sa 206 cm visine iznimno je opasan s vanjske pozicije.

gol expired Červar pohvalio, ali i upozorio igrače: "Ako budemo tako igrali, sigurno nećemo dobiti sljedeću utakmicu" divider

"Bjelorusi su opasni, igraju obranu 6-0, a iz te obrane imaju jako dobri tranziciju. Trče svih 60 minuta i morat ćemo se dobro vraćati u obranu," kazao je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak izdvojivši dvojicu igrača.

"Kuleš i Karalek su im najopasniji igrači i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani."

Marino Marić također, smatra kako je Bjelorusija neugodan suparnik.

Domagoj Duvnjak Kauboji nakon pobjede na startu Eura: "Duvnjak je odigrao doktorski. Protiv Bjelorusije za prvo mjesto" divider

"Bjelorusija je jak i opasan protivnik. Bit će to teška utakmica i morat ćemo pružiti svoj maksimum kako bi ostvarili pobjedu," poručio je Marić.

Dvoboj između Hrvatske i Bjelorusije je u subotu u 16 sati, a u 18.15 sati se sastaju Srbija i Crna Gora.

gol expired Hrvatica zaustavila jednu od najboljih rukometašica svijeta i ponijela laskavu titulu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider