Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dotaknuo se i danskih sudaca

Vujović kritizirao hrvatske dvostruke kriterije i Červarovu taktiku: "To je samoubojstvo"

Izbornik Slovenije bio je vrlo oštar u komentaru na nedavno Svjetsko rukometno prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselin Vujović u svom je stilu bez dlake na jeziku komentirao nastup Hrvatske na nedavnom Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019.

Prema proslavljenom crnogorskom rukometašu i treneru, Lino Červar promašio je s taktikom u kobnom susretu protiv Brazila. Također, osvrnuo se i na različite kriterije u evaluaciji uspjeha Červara i njegovih prethodnika Slavka Goluže i Željka Babića.

"Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP, i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera....“, rekao je za Sportklub.

''Lino je izgubio protiv Brazila radi igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, jel' imate strategiju ili nemate? Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivotmena prave još veću gužvu. To treba se ukinuti ili se vratiti igri s markerom. Ovo je neka nedefinirana trka, nisu unaprijedili, već unazađuju rukomet", dodao je.

Dotaknuo se i danskih sudaca i njihovih spornih odluka u dramatičnom porazu Hrvatske od Njemačke.

"Ta greška je skupo koštala Nijemce. Sav taj pritisak na danske suce doveo je do toga da nitko ništa više nije davao Nijemcima. Tako su oni u posljednje dvije utakmice bili uskraćeni za pomoć koju domaćin uobičajeno ima".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider