Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji ga impresionirali

Spektakularni obračun za polufinale: Nijemci hrle po ulaznice, izbornik hvali Hrvatsku

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. ove subote igraju se prve utakmice drugog kruga.

"Hrvatska momčad se sastoji od niza kvalitetnih igrača, no njihova najveća vrijednost jest što na ovom svjetskom prvenstvu igraju momčadski, strastveno i sa srcem", kazao je o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji njemački izbornik Christian Prokop.

Hrvatska će igrati s Njemačkom u ponedjeljak u Kolnu, a prije toga će se Kauboji sučeliti Brazilu u nedjelju, a domaćini Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. igraju s Islandom u subotu.

"Apsolutna hrvatska zvijezda je Domagoj Duvnjak, igrač kojeg poznajem i znam što je u stanju uraditi. Bio je najbolji na svijetu kada je 2009. došao u Bundesligu, u HSV, a sada je zvijezda u Kielu. Radi se o igraču koji donosi prevagu i nadam se da su moji igrači svjesni koliko im može nauditi", kazao je Prokop, nastavivši:

"Hrvatska nema samo Duvnjaka, imaju još dvojicu vrhunskih playmakera i na toj su poziciji najjači na svijetu. I Karačić i Cindrić su sposobni razigrati suigrače, ali mogu i sami odlučiti susrete svojom pojedinačnom kvalitetom. Pogledajte samo što su uradili Španjolskoj. Bit će to vjerojatno najteža utakmica za Njemačku u drugom krugu", kazao je Prokop.

Nijemci od svojih rukometaša očekuju proboj u polufinale, a interes za SP je ogroman i raste iz dana u dan. Tako je objavljeno da je zadnju utakmicu u skupini protiv Srbije u Berlinu pratilo skoro sedam milijuna TV-gledatelja, što su brojke koje se mogu usporediti samo s praćenjem Elfa, nogometne reprezentacije. U Kolnu se od ranog jutra stvaraju dugi redovi navijača pred blagajnama koje prodaju ulaznice.

Hrvatska vodi u skupini s maksimalna četiri boda, Njemačka i Francuska imaju po tri, a Španjolska dva boda. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine idu u polufinale u Hamburg.

Utakmica Njemačka - Hrvatska igrat će u kolnskoj Lanxess Areni, predivnoj dvorani izgrađenoj 1998. godine i kapaciteta 18.500 gledatelja za sportske i 20.700 gledatelja za koncertna događanja. U toj dvorani igraju hokejaši Kolner Haiea, pa je to ujedno i najveća dvorana izvan Sjeverne Amerike u kojoj se igraju susreti hokeja na ledu. Na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2007. godine, kojem je također domaćin bila Njemačka, u Lanxess Areni se igralo finale.
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider