Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Danci blizu polufinala

Njemačka u tvrdoj utakmici dobila Island i čeka veliki obračun s Hrvatskom

Odigrane su još dvije utakmice drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Njemačka je pobijedila Island sa 24:19 u svom prvom susretu skupine drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. koja se igra u Kolnu.

Nijemci su trijumfalno otvorili drugi krug, baš kao i Francuska koja je slomila Španjolsku, te s pet bodova čekaju dvoboj s našom reprezentacijom. Nisu dozvolili iznenađenje i sigurnom pobjedom protiv Islanda ostali su u igri za plasman u polufinale, dok je Island ostao bez izgleda za borbu za medalje.

Island se dobro držao prvih 20 minuta, no Njemačka je kod rezultata 9:9 napravila seriju 4:0 (13:9) i do kraja susreta više nije ispuštala prednost. U 36. minuti domaćin je imao pet golova prednosti (16:11), Island je smanjio na dva gola zaostatka (18:16), no više od toga nije išlo. Sedam minuta prije kraja njemački rukometaši su ponovo imali +5 (22:17) i priči je bio kraj.

Domaćine su do važnih bodova predvodili Steffen Fath sa šest golova, te Uwe Gensheimer s pet golova, dok je sjajni Andreas Wolff sakupio 12 obrana uz 40 posto obrana.

Kod Islanđana je najefikasniji bio Arnor Thor Gunnarsson sa šest pogodaka.

Danci blizu polufinala

Još jedan korak prema polufinalu napravila je Danska koja je u drugoj skupini s 25:22 pobijedila Mađarsku.

Nakon što su Danci prenijeli sva četiri boda, sad su protiv Mađara opravdali status favorita, ponovno na krilima Mikkela Hansena koji je postigao sedam golova.

S pet golove Mađarsku je predvodio Zoltan Szita.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider