Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed, Kauboji!

Kako do polufinala Svjetskog prvenstva? Nekoliko je scenarija, a jedan najjednostavniji

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. u drugom će krugu Hrvatska igrati protiv Brazila, Njemačke i Francuske.

Poslije perfektne prve grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. i maksimalnog učinka 5/5 hrvatski rukometaši sad imaju dva slobodna dana prije nego li nastave pohod na polufinale.

Brazil u nedjelju, Njemačka u ponedjeljak i Francuska u srijedu – to su suparnici Kauboja u drugom krugu, koji će se igrati u Lanxess Areni u Kölnu, u istoj onoj dvorani u kojoj se već godinama igra Final Four rukometne Lige prvaka.

Nakon velike pobjede nad Španjolskom u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini B naravno da su apetiti porasli.

Sad, u situaciji dok se Hrvatska šepuri s vrha ove nove skupine, nije zabranjeno sanjati o polufinalu i praviti kalkulacije o tome što treba našoj reprezentaciji da uđe u borbu za medalje.

Hrvatska stiže u hram rukometa i mjesto najveće sreće za neke naše igrače Domagoj Duvnjak (Foto: AFP)

Zna se otprije da će iz ovoga drugog kruga prve dvije reprezentacije u polufinale, trećeplasirani će igrati s onim trećeplasiranim iz druge skupine utakmicu za peto mjesto, i onda tako dalje redom (četvrti protiv četvrtog za sedmo mjesto itd.).

Dvije pobjede dovoljne za polufinale

Onaj najjednostavniji recept ujedno je i najteži. Hrvatska bi s tri pobjede ne samo prošla u polufinale već bi bila prva u skupini, što bi značilo da ćemo izbjeći Dansku u polufinalnoj utakmici. Do polufinalnih utakmica ima još tjedan dana pa ćemo o tome nešto kasnije, ali treba naglasiti da je Hrvatska s tri pobjede u drugom krugu sigurno u polufinalu, i to kao pobjednik skupine.

Za sam ulazak u polufinale trebaju nam dvije pobjede. Dakle, u nedjelju svladati Brazilce i onda još skalp ili Nijemaca ili Francuza. U tom bi slučaju naši reprezentativci s ukupnih osam bodova bili nedostižni jednom od ta dva teškaša koji stižu iz Berlina.

Navijamo da Španjolska ili Island otkinu poneki bod Francuzima ili Nijemcima

Postoji i scenarij prema kojem bi Hrvatska prošla s jednom pobjedom, jednim remijem i jednim porazom. Također, i onaj ludi rasplet u kojem bi Kauboji u drugom krugu pobijedili u jednoj utakmici, izgubili dvije i prošli u polufinale.

Međutim, da bi se to dogodilo, morali bi i Španjolska i Island nauditi Njemačkoj i Francuskoj te im otkinuti poneke bodove. Od Španjolaca se toj pomoći još nekako i možemo nadati, ali od Islanđana jako teško...

U konačnici, nekoliko je kalkulacija za to polufinale uoči drugog kruga, ali najvažnije je to da Hrvatska sama odlučuje o svojoj sudbini.

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider