Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
debitant na sp-u

Jakov Vranković, novi dvometraš u reprezentaciji ima diplomu, ali i titulu Mistera turizma

Jakov Vranković debitirat će za Hrvatsku na velikim natjecanjima na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastupa na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019., a u Njemačkoj će na velikim natjecanjima u nacionalnom dresu debitirati i Jakov Vranković.

Ovaj desni vanjski izborio se za mjesto među Kaubojima pored Luke Šebetića i Ivan Sršena, koje je izbornik Lino Červar ipak otpisao za ovu akciju i tražit će šansu iza prvog desnog vanjskog Luke Stepančića.

Bit će to njegov prvi nastup za velikom natjecanju, baš kao i ostalim novim imenima na Červarovu popisu, poput desnog krila Ivana Vide, novog ''ministra obrane'' Alena Blaževića i lijevog krila Davida Mandića.

Za reprezentaciju je Vranković debitirao 2017. u prijateljskim utakmicama, a cijelu je prošlu godinu nastupao i u kvalifikacijama za SP i EP, kao i na Mediteranskim igrama.

Igra za mađarski klub Tatabánya, u koji je stigao iz bukureštanskog Dinama. Prije toga igrao je i za francuski Dijon te katarski Al Rayyan, a ponikao je u RK-u Split.

Za njega se veže jedna zanimljivost. Prije nekoliko godina proglašen je Misterom turizma, a ima i diplomu stručnog prvostupnika za trenera kondicijske pripreme sportaša Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Jakov Vranković

Datum rođenja: 12.6.1993.

Mjesto rođenja: Split

Klub: Tatabánya KC

Pozicija: desni vanjski

Visina: 200 cm

Težina: 95 kg

Kakav rezultat predviđate Hrvatskoj na SP u rukometu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider