Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ostali bez vođe i kapetana

Težak udarac za prvog protivnika Hrvatske: Svjetski rekorder ozlijedio se tri dana uoči SP-a

Hrvatska i Island u petak igraju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nama je nova rukometna ludnica. U petak od 18 sati rukometne reprezentacije Hrvatske i Islanda kreću u bitku za prva tri mjesta u skupini B.

Podsjetimo, na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. u drugoj fazi natjecanja križaju se skupine A i B, a od tamo samo dvije reprezentacije idu u borbu za medalju. Zato će biti jako važno da naša reprezentacija krene u natjecanje s pobjedom protiv direktnog suparnika za drugi krug.

U utorak je islandski tabor potresla vijest o ozljedi ikone tamošnjeg rukometa. Gudjon Valur Sigurdsson, legendarno lijevo krilo Islanda, ozlijedio se i neće biti spreman za prve utakmice, a možda i ostatak natjecanja. Umjesto njega upada Bjarki Mar Elisson iz Fuchsea, ali ostaje nada da bi se kapetan mogao vratiti u drugom krugu.

Islandski mediji javljaju kako je Sigurdssom ozlijedio lijevo koljeno na pripremnoj utakmici u Nizozemskoj, a koliki je to šok za njihovu reprezentaciju, govori podatak da će na velikom natjecanju nastupiti bez njega prvi put od 2000. godine.

Iz njegova kluba Löwena tvrde da se ne radi o težoj ozljedi koja će ga s terena udaljiti na duže vrijeme. Bit će spreman već u veljači.

Kapetan i vođa Islanda inače je svjetski rekorder po broju postignutih pogodaka u reprezentativnom rukometu. Taj je rekord srušio prije godinu dana na Euru u Hrvatskoj, kada je zabio 1798. gol u 337. utakmici, prestigavši tako Mađara Petera Kovacsa.

Kapetansku vrpcu preuzet će Aron Palmarsson koji će voditi nešto pomlađenu reprezentaciju.

Kakav rezultat predviđate Hrvatskoj na SP u rukometu?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider