Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Raspored prema Nijemcima

Hrvatska bolja za jedan gol od Španjolske: Evo zašto to uopće nije nevažno

Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. stiglo je do posljednjeg dana prve grupne faze.

Utakmicama petog kola u skupinama A, B, C i D danas će se kompletirati prva grupna faza Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

S početkom u 20:30 u odlučujućem srazu za prvo mjesto u skupini B sastat će se Hrvatska i Španjolska. Bit će to okršaj ne samo prvo mjesto već i za prijenos još dvaju bodova u drugi krug u Kölnu, u kojem će Hrvatska, Španjolska i pobjednik dvoboja Makedonija – Island odmjeriti snage s trima najboljim reprezentacijama iz skupine A.

Poznato je već da iz Berlina u Köln stižu Francuska i Njemačka, a uoči posljednjeg kola najveće šanse da im se priključi ima Brazil, koji danas igra s već otpisanom Korejom.

Četiri termina za tri utakmice

No ono što se još uvijek ne zna, i neće se znati sve do završetka večerašnjih okršaja, jest raspored utakmica u tom drugom krugu.

Četiri su termina za odigravanje: subota 19. siječnja, nedjelja 20. siječnja, ponedjeljak 21. siječnja i srijeda 23. siječnja. Sve će reprezentacije igrati u srijedu, dok će od prvotna tri termina nastupiti dvaput i jednom biti slobodne.

IHF-ov način za određivanje rasporeda

Što to konkretno znači za Hrvatsku? Raspored Kauboja ovisit će o tome koji će oni završiti u skupini B i o tome koja će Njemačka biti u skupini A.

Naime, Međunarodna rukometna federacija (IHF) odlučila je dvoboje drugog kruga prilagoditi domaćinima Nijemcima i Dancima te potrebama televizija koje prenose Svjetsko prvenstvo. Sukladno tome, točan raspored utakmica u Lanxess Areni u Kölnu bit će definiran na temelju toga na kojem će mjestu Njemačka završiti u skupini A.

Nakon dramatične završnice i ispuštene pobjede nad Francuskom prilično je izvjesno da će Nijemci biti drugi (očekuje se da će Francuska danas pobijediti Rusiju i tako se potvrditi kao pobjednik skupine).

Dva slobodna dana pa Brazil?

A drugo mjesto Njemačke u skupini A znači da bi u subotu iz skupine B u akciji bile drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija, dok bi pobjednik skupine imao dan odmora više i ne bi morao u subotu odmah u akciju nakon što će u petak iz Münchena letjeti za Köln.

Tko će biti pobjednik skupine B, saznat ćemo nakon okršaja Hrvatska –Španjolska, a našoj reprezentaciji za osvajanje prvog mjesta dovoljan je i neriješen rezultat zato što ima bolju gol-razliku od Furije. Izabranici Line Červara su na +33 (129:96), a Španjolci na +32 (123:91).

Njemačko drugo mjesto u skupini A i prva pozicija Hrvatske u skupini B znači da bi Kauboji prvo imali slobodno i petak i subotu, a zatim bi u nedjelju imali dvoboj s trećeplasiranom reprezentacijom iz grupe A (najvjerojatnije će to biti Brazil), kao uvod u dva megaokršaja: s Njemačkom u ponedjeljak i s Francuskom u srijedu.

Bjeličin oštar istup naljutio Dalića: Pritisak na izbornika ili opravdani zahtjev mogućeg nasljednika? Zlatko Dalić nakon utakmice (Foto: AFP) Zlatko Dalić i Luka Modrić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Zlatko Dalić i Davor Šuker s Vatrenima (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider